Amateurvoetbal Rules: Interview met Jaap Veldhuis (Trainer Groninger Boys)

header3Vanavond gaan de Groninger Boys op bezoek bij VKW om te proberen de 4-7 nederlaag van afgelopen zondag recht te zetten. Lukt dat dan spelen de Groninger Boys tegen de winnaar van HODO-Annen om een plek in de eerste klasse. Amateurvoetbal Rules mailde Groninger Boys trainer Jaap Veldhuis een paar vragen en zo is daar interview nummer 3 op Amateurvoetbal Rules. Waarvan twee met Jaap Veldhuis, deze keer omdat ik unaniem -in mijn eentje gaat dat unaniem kiezen sowieso vrij makkelijk- besloten heb Groninger Boys te kiezen tot Club van het Jaar in Amateurvoetbal Rules. Geen angsthazenvoetbal, maar voetbal volgens het Cruijff adagium, je moet er eentje meer maken dan de tegenstander.
En dan kun je wel eens met 7-4 de boot in gaan. Maar ook en vooral veel scoren en het publiek vermaken én toch succes boeken. Ik heb mij dan ook uitstekend vermaakt bij de Groninger Boys afgelopen seizoen. Maar goed, tijd om terug en fruit te blikken met Jaap Veldhuis.

twitterAdV: GB-VKW, de tweede helft… Een nachtmerrie voor een trainer stel ik mij zo voor. Hoe was het volgens jou mogelijk dat er zo’n enorm verschil zat tussen de eerste en tweede helft?
JV: De hele wedstrijd had ik het gevoel dat we de wedstrijd niet konden controleren. Het ging in de 2e helft mis mede door een achteraf verkeerde wissel van mij. Hierdoor raakten we de grip op de wedstrijd helemaal kwijt. Ook knapte er mentaal iets na de 4-4. Daarnaast is VKW zeker aanvallend een hele goeie ploeg.

AdV: Donderdag Wonderdag? Cq zie jij nog mogelijkheden of heb je (stiekem) het gevoel dat dit een kansloze missie is?
JV: Donderdag zie ik zeker mogelijkheden om met 3 goals verschil te winnen. Verdedigend zullen we anders spelen en alles op alles zetten om vroeg te scoren om zo VKW nerveus te maken.

Hoe kijk je terug op dit seizoen?
JV: Met gemengde gevoelens. We hebben veel wedstrijden gewonnen en ook vaak ruim. Toch vind ik dat we nog te wisselvallig zijn. Over het geheel genomen hebben we het als promovendus prima gedaan dit jaar en hebben we meer punten dan vorig jaar in de 3e klasse.

AdV: Op tweenul.nl las ik dat iemand na GB-VKW zei “Op deze manier heb je ook niks in de eerste klasse te zoeken”. Is dat te kort door de bocht of heeft hij  (een beetje) gelijk?
JV: Diegene heeft wel een beetje gelijk. Wil je een klasse hoger mee kunnen dan zul je sneller moeten omschakelen en veel meer als team moeten verdedigen. Daarnaast zul je misschien een ander (behoudender) systeem moeten spelen.

AdV: Hoe ziet de toekomst er uit? 

*Zijn er nieuwe spelers aangetrokken? 
*Is de verdediging daarbij een extra aandachtspunt?
*Lijkt het er op dat je je selectie verder een beetje in tact houdt of zijn er nog meer die wellicht vertrekken?
JV: 
Volgend seizoen zal een aantal spelers vertrekken. Robert Oosterhof, Martijn Oppewal, Robert Schreuder, Robert Edens, Gerrel Kranenborg en Abdel Allaoui hebben aangegeven te vertrekken. Nicky Smid, Luciano Felida en Ifaeyi Gorissen  hebben hun overschrijving ingeleverd. De komst van Kazim Bizimana is van de baan, die gaat naar PKC’83.
Daarnaast zullen er nog een paar goeie spelers bij komen. Zij moeten alleen nog bij hun huidige club aangeven dat ze weg gaan, voordat ik hun namen noem. Verdedigend komt er wat bij en kunnen we binnen de huidige spelersgroep schuiven.
Overigens worden er geen spelers aangetrokken. Spelers van de eerste selectie betalen bij ons geen contributie en krijgen een kledingpakket en een paar voetbalschoenen. Daarnaast is er een spelerspot waarin premies worden gestort door sponsoren bij winst. Ik vind het belangrijk dat spelers graag bij GB willen spelen.
Dat moet de basis zijn. 
Een paar spelers twijfelen nog of ze blijven of niet. Volgend seizoen heeft GB hoe dan ook weer een prima selectie die zal bestaan uit 16 spelers en 2 keepers.

AdV: Jaap, wederom bedankt voor je tijd en de moeite en succes vanavond in Drenthe!
JV: Graag gedaan en bedankt.


Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Amateurvoetbal Rules: Interview met Jaap Veldhuis (Trainer Groninger Boys)

  1. Helaasch… VKW-Groninger Boys 3-2.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.