Tammo Kwakmeijer, Speler X van Veendam (deel 4)

Eerder:
Deel 1 staat hier
Deel 2 staat hier

Deel 3 staat hier
Een heupflesje jenever in zijn beige regenjas. Een viezige grijze pantalon, gulp open en vol vlekken. Een grijze stoppelbaard. Verwaaid grijs haar wat omhoog lijkt te groeien. Tammo Kwakmeijer staat met nog een paar dak en thuislozen voor de dak & thuislozenopvang in Stad.

Sinds ik hem op 3 april voor het laatst sprak is er veel gebeurd. We waren bezig zijn biografie te schrijven, maar na onze laatste bijeenkomst waarin hij vertelde over de legendarische gek Keith Dungeon was het stil geworden. Mijn e-mails bleven onbeantwoord, toen ik hem belde kreeg ik te horen dat ik een nummer had gebeld wat niet meer bestond.

Ik ging naar Wildervank en zag dat zijn huis leeg stond. Waarop ik bij de buren aanbelde en vroeg of ze wisten waar Tammo was gebleven. De buurman wist van niks. Maar vlak voor ik weg ging zag ik de vitrage bewegen en zag ik in een flits de vrouw van Tammo. Een betraand gezicht verdween vliegensvlug achter de vitrage. “Is dat…” begon ik. En de buurman van Tammo bevestigde het. “Dat is inderdaad Tammo’s vrouw, die is zo lang bij ons in huis, het arme wijffie was helemaal overstuur na wat er gebeurd is”. Op mijn vraag “wattanjong” wilde hij geen antwoord geven. “Zouk dat zelf maor uut mienjong, doe bist toch un joernalist? Nou daan”.

Twee weken geleden werd ik, toen ik bij Mamio stond te kijken, aangesproken door een wat duister figuur. Rechter arm in een mitella, enorme bierbuik, vettig haar wat achterover gekamd was maar bij gebrek aan gel uit model bleef en een bolle kop. Een irritante gast. Overal commentaar op, alles beter weten, bij elke misser de opmerking “dat ik dat vroeger nooit zo deed, maar altijd voetballend oploste”. Een verder zwijgzame grapjas die naast hem stond mompelde “dat was dan zeker voor je zwangerschap”. De bebierbuikte betweter zweeg voor het eerst die middag even.

In de tweede helft kwam hij naast mij staan. Een vloek flitste door mijn hoofd. Had ik weer, kwam die praatzieke zelfpijper naast mij staan…
Maar hij had een openingszin die mijn interesse direct optimaal trok.
“Jij bent toch op zoek naar Tammo Kwakmeijer”?

Morgen verder…

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Abubakari de Vries vertelt & fantaseert & schrijft, Voetbal en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.