Amateurvoetbal Rules: Bekermarathon op Het Noorden met VVG-Boerakker, VVK-BSVV en Potetos-de Fivel

De kop is er af voor wat betreft seizoen drie van Amateurvoetbal Rules. Afgelopen week al voorzichtig in de stemming gekomen met de oefenwedstrijd Groninger Boys (zo 2L) tegen Groen Geel (zat. 2J). Twee ambitieuze clubs, in 2010 was het nog 4C tegen 5E geweest, maar beide clubs zijn bezig geweest met geslaagde opmarsen. Woensdag was Groninger Boys een maatje te groot voor Groen Geel, bij rust was het 4-2, na rust gebeurde er niet zo veel meer, eindstand 5-2.
Dag later bij de Goddelijke Kanaries van Selwerd gekeken. Die speelden tegen zondag vijfde klasser Engelbert. Voor rust was er weinig verschil (2-2), na rust liep Mamio uit naar 5-2.

bekerOp sportpark het Noorden vanmiddag een vol bekerprogramma. Zowel VVG, VVK als Potetos begon de groep (van 4, alleen de nummer 1 gaat door naar de KO fase) met een thuiswedstrijd. Het zwaar versterkte VV Groningen (4C) trapte om half twee af tegen vijfde klasser Boerakker, om half drie trapten VVK en BSVV (allebei derde klassers) af en om half vier was het slotstuk, vijfde klasser Potetos tegen derde klasser de Fivel.

                                               VV Groningen(4C)-Boerakker(5E)vvg-boeVVG heeft er een groot aantal goeie voetballers bij gekregen, veel spelers die vorig jaar nog tweede klasse of hoger speelden. VVG is dan ook topfavoriet voor de titel in 4C. Het duel tegen Boerakker zou naar verwachting een makkie worden. En dat werd het ook. VVG was veel beter en het duurde dan ook niet lang voor de eerste goal viel. Na een minuut of tien scoorde Robert Oosterhof de 1-0, twee minuten later stond het ook al 2-0. Na 17 minuten 3-0 en na 24 minuten kwam -wat later ook de ruststand zou blijken- de 4-0 op het bord. Sterk eerste half uur van VVG, daarna kwamen de gasten iets beter in de wedstrijd.Na de eerste helft draaide ik me om naar veld 1, daar begon VVK-BSVV. En daar verwachtte ik wat meer spanning dan bij de ongelijke strijd op veld 2.

VVG begon de tweede helft niet geheel scherp, Boerakker kwam in de 47′ zowaar op 4-1. Om nou te zeggen dat de spanning daarmee terug was… Mwoah, niet echt. VVG liep in de tweede helft uit naar 8-1 en na afloop zei VVG’s assistent trainer/elftalleider Karim dat het enige wat er op aan te merken viel was dat ze (nog) meer hadden moeten scoren gezien de vele kansen die onbenut waren gebleven.
VVG moet dinsdag op bezoek bij SIOS, een vijfdeklasser die vandaag met 11-1 van Appingedam verloor. Volgende week zullen Appingedam (derde klasser) en VVG in Appingedam uit gaan maken wie er door bekert. Ervan uitgaande dat beide dinsdag van hun opponent uit de vijfde klasse winnen.

 

                                                           VVK (3C)- BSVV  (3D)vvg-boe VVK had al binnen de minuut op 1-0 kunnen komen toen de keeper van BSVV (de BovenSmilde Voetbal Vereniging) de bal losliet, maar geluk had dat de VVK spits niet profiteerde. Na een klein kwartier kwam VVK dan toch op 1-0. De wedstrijd was redelijk in evenwicht, de 1-1 in de 29′ minuut was dan ook niet onverdiend. Uiteindelijk ging VVK dankzij een treffer vlak voor rust toch met een 2-1 voorsprong de rust in.
Na rust was het BSVV wat op jacht naar de gelijkmaker de bal vaker had en meer op de helft van VVK was dan andersom. VVK kwam er aantal malen gevaarlijk uit met lange ballen op de spitsen, maar de spitsen (zowel bij VVK als bij BSVV) waren niet de mannen in vorm. Menige mogelijkheid werd om zeep geholpen met wat houterig en onbeholpen ogende acties. Toppunt (of dieptepunt) was de kans die BSVV in de laatste minuut kreeg.
De VVK keeper liet de bal los waarop de BSVV aanvaller de bal van dichtbij in open doel kon tikken. Hij produceerde een slap rollertje in de handen van de keeper van VVK. Uitslag derhalve 2-1 voor VVK. Dinsdag is het ONR (2J) uit voor VVK. Pittige klus voor VVK dus.

                                                    Potetos (5E) – de Fivel (3C)
vvg-boe
Terwijl VVK en BSVV aan hun tweede helft begonnen trapte Potetos om half vier af tegen het vorig jaar uit 4C gepromoveerde de Fivel. Wedstrijd speelde zich af op het veld achter mij, van wat ik er van mee kreeg deed de Fivel het niet heel best. Getuige de continue mopperklacht & klaagzang van de trainer van de Fivel. Een zenuwpees die aan één stuk door stond te roepen, tips te geven, te vertellen wat zijn spelers (beter) konden doen etcetera. Lijkt mij een ware plaag, zo’n ouwehoer als trainer.
Hoe dan ook, Potetos deed redelijk mee, maar zag de Fivel na twaalf minuten wel op 0-1 komen en vlak voor rust ook nog op 0-2. Na rust begon Potetos vol goede moed te proberen er nog wat van te maken, maar nu was het verschil wat duidelijker. De Fivel maakte er na 20 minuten 0-3 van, kort daarna scoorde Potetos tegen en uiteindelijk werd het 1-4 voor de Fivel. Voor vijfde klasser Potetos lijkt de KO fase  een onhaalbare zaak.

vvg-boe*Mamio haalde een prima resultaat, het won uit bij derde klasser Noordwolde met 2-3.
Dinsdag speelt Mamio tegen tweede klasser Groen Geel waarvan verwacht mag worden dat die zich plaatsen voor de KO fase.
*The Knickerbockers(2J) kwamen thuis tegen derdeklasser De Pelikanen niet verder dan 1-1. TKB speelt nog twee keer uit tegen vierde klassers. Zal dus waarschijnlijk een kwestie van doelsaldo worden wie er door bekert, TKB of de Pelikanen.
*Lycurgus(3C) deed het ook prima, ze wonnen thuis met 1-0 van tweede klasser Aduard.
Lycurgus treft (beide keren uit) nog een derde en een vierde klasser.
* VV Dokkum had een makkie tegen vijfde klasser Harkema Opeinde en won met 5-1.
Dokkum zit met alleen maar vijfdeklassers in de poule, dus moet zich makkelijk plaatsen.
De andere twee zijn Noordbergum en TFS en dat duel eindigde vanmiddag in 13-1.
Dinsdag mag Dokkum prijs schieten tegen TFS. Zaterdag moet Dokkum naar Noordbergum.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.