Amateurvoetbal Rules Gruno-ZFC Zuidlaren (3c)

De zondagse versie van Amateurvoetbal Rules speelde zich op Sportpark West End in Vinkhuizen af. Promovendus Gruno kreeg ZFC Zuidlaren op bezoek. ZFC handhaafde zich vorig jaar ternauwernood via de nacompetitie. Gruno verloor zijn eerste wedstrijd bij HSC met 4-1, voor ZFC was dit de eerste wedstrijd van het seizoen.

gruzfcAl na twee minuten was daar de eerste grote kans, voor Gruno, maar die ging mis. Het was de opmaat voor een bijzonder vermakelijke eerste helft. De openingsfase ging gelijk op, maar het was Gruno wat als eerste wist te scoren. op aangeven van Anjo Kruizinga opende Wesley Elzer met een beheerst schot de score, 1-0.

Het antwoord van ZFC liet niet lang op zich wachten, in  de 15′ minuut was het raak via Michel Kral, 1-1.
Daarna volgde de beste fase van Gruno waarin ze een 3-1 voorsprong namen, eerst was het Monim El Baroudi die halverwege de eerste helft -wederom op aangeven van Anjo Kruizinga- Gruno op voorsprong zette en kort daarna was het Anjo Kruizinga zelf die voor 3-1 zorgde. In die fase had Gruno meer kunnen en moeten scoren, maar een paar grote kansen werden niet benut waardoor ZFC tien minuten voor rust terug in de wedstrijd kwam, weer was het Michel Kral die scoorde, 3-2.
Het slotakkoord in de boeiende eerste helft was voor Danny Mooijbroek die van een meter of 25 een prachtig schot los liet wat een beter lot dan de onderkant lat had verdiend. Ruststand derhalve 3-2 in het voordeel van Gruno.grunostadionIn de rust was het ook nog even juichen voor de Groningers in de kantine, Groningen kwam bij Heerenveen op 0-1 en Heerenveen kreeg -net als Letschert van Grunn eerder in de wedstrijd- rood, 10 tegen 10 dus. Glaasje cola lekker & gezond en een praatje met een senior Gruno’er die verwachtte dat het nog wel 5-5 zou worden bij Gruno-ZFC en ondertussen een stukje Noorderslag kijken.

Na rust had Gruno de wind tegen, letterlijk en figuurlijk. Het goede spel van de eerste helft was verdwenen en ZFC was de eerste fase na rust de betere ploeg. Dat leidde in de 52′ minuut ook tot de 3-3, een bijzonder fraaie treffer, een afstandsschot wat de kruising in vloog. Gruno richtte zich ietwat op, kreeg wat kansjes, net als ZFC. Maar ZFC bleef de iets betere ploeg. En kwam een kwartier voor tijd via de man met de mooie naam Pim Perk op 3-4. Gruno deed wat het kon maar slaagde er niet meer in de gelijkmaker te produceren.

Bittere pil voor Gruno wat voor rust op weg leek naar een simpele zege, maar aan een 3-1 voorsprong dus niet genoeg bleek te hebben. Desalniettemin weer een genoeglijk middagje bij Gruno beleeft, leuke club, leuke sfeer en één van de enige local clubs met een heuse speaker die de opstellingen geeft, de doelpuntenmakers, de wissels en -jawél- ook de ruststanden van de andere duels in 3C. Zo hoorde ik dat een andere local -Forward- op bezoek bij Helpman bij rust met 0-2 voor stond.

De rest:
Groninger Boys (2L) ging op bezoek bij Hoogezand, de Boys wonnen ook hun tweede wedstrijd, het werd een nipte 0-1 zege.
GSAVV Forward (3C) was in de stadsderby tegen Helpman op jacht naar de tweede zege op rij, bij rust dus 2-0 voor, uitslag 5-1 voor Forward die daarmee koploper zijn in 3C.
VVK (4C) was vorige week vrij en opende het seizoen uit bij Zevenhuizen met een 2-2 gelijkspel.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Abubakari de Vries vertelt & fantaseert & schrijft, Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.