Live in Vera: O-Bat & the Undead (26-09-2013)

o-bat-cd-presentatieIk had vanne week (weer eens) vakantie dus kon ik de Amateurvoetbal Rules maandagbijlage van het Dagblad van het Noorden maandagochtend niet op mijn werk lezen. Dus maandagmiddag naar de biep om daar het DvhN te lezen. Viel mijn oog na het doorspitten van de amateurvoetbal paginas op een stuk op de cultuurpaginas over Obed Brinkman. Trombonist en (oa) oud Jammah Tammah lid. Hij had een nieuwe cd en zou die donderdag in Vera presenteren. Met vele speciale gasten etcetera.
Toeters en veel mensen op het podium, dat trekt mij altijd wel. “Uitbundige mix van Ska en Reggae met een vleugje Punk”. Primadeluxe dus. 

Op de Vera site nog efkes een you tube clip gecheckt en okay bevonden, want ik kende O-Bat en zijn Undead namelijk niet meer dan van naam.


o-bat-project-laaiwater_10Het concert bleek anders dan ik verwacht had. Geen uitbundige toeter sectie bijvoorbeeld. O-bat/Obed zelf -een uiterst relaxed en vriendelijk ogende vroege veertiger met een vrolijke stonede blik in de ogen- zette zijn trombone al na het eerste nummer aan de kant en ging verder achter de keyboards. Ook best okay trouwens, daar niet van. Want ik hou niet alleen van toeters maar ook van toetsen. Maar het uitbundige toeterfeest wat ik verwacht had bleek een vrij ingetogen toeterloze show te zijn die meer richting jazz ging dan richting Ska/Reaggae.
Bij elk nummer een nieuwe gastvocalist, meest zangeressen, en een vrij rustige set.
Ik gok dat dat de nieuwe cd was en dat deel II van het concert bestond uit oudere nummers waarbij het wat meer feestelijk werd qua muziek.

Op iets over de helft van het concert ging het tempo namelijk omhoog en gingen de voetjes in de zaal van de vloer. Obed ging weer trombone spelen en kreeg gezelschap van een trompettiste waarmee de toeters dan eindelijk volop gingen klinken. Hoogtepunt was wat mij betreft het laatste nummer voor de toegift. Met legende Speedy (de nog immer prettig gestoorde podiumpersoonlijkheid die ooit zanger was bij de legendarische Boegies, inderdaad) op de planken gebeurt er uiteraard altijd wat. Als het begrip podium niet bestond zou het voor Speedy uitgevonden moeten worden.
In dat laatste nummer gingen dan toch alle remmen los en ging de hele zaal loos. En eigenlijk is het jammer dat het tot één zo’n nummer beperkt bleef, want daar kwam de echte kracht van Obeds orkest wat mij betreft het best tot wasdom. 

De eerste helft van het concert was mooi, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het pas echt leuk begon te vinden toen er wat meer afwisseling kwam en het tempo wat omhoog ging. En vooral grappig om te zien dat Speedy nog steeds een entertainer en podiumpersoonlijkheid pur sang en tevens van de eerste orde is.
speedy

Foto’s zijn genomen door Peer. Meer Peer? Here.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Live in Vera (Concerten), Muziek en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.