Amateurvoetbal Rules: VV Groningen-Middelstum 4C + Regio overzicht

Op de valse start in de eerste thuiswedstrijd (2-4 tegen Veendam 1894) volgde een ruime zege bij GEO (7-3). Vanmiddag treft VVG in zijn tweede thuiswedstrijd Middelstum. Vorig jaar nog derde klasser, maar als één na laatste geëindigd en nu dus vierde klasser. De competitiestart van Middelstum is geen beste. De eerste wedstrijd ging bij VVS Oostwold met 3-0 verloren, vorige week werd thuis met 6-1 verloren van de Vogels.
Ik verwacht dan ook een ruime zege voor VVG, laten we zeggen 8-2.

                                            gromid                                     
De eerste helft bracht visioenen van de vorige thuiswedstrijd met zich mee. Een moeizaam voetballend VVG en een tegenstander die niks voor ze onder doet. Maar na 23 minuten toch de 1-0 voor VVG, Robert Oosterhof rond alleen voor de keeper af met een lob en VVG dan toch op voorsprong. VVG kreeg de wedstrijd ook wat meer onder controle maar schoot zichzelf tien minuten na de 1-0 in zijn eigen voet. Een te zachte terugkopbal werd onderschept en door een Middelstummer binnen gefrommeld, 1-1. Dat was ook de pauze stand. Mede doordat VVG niet wist te scoren uit enkele kansen die het na de 1-1 wel degelijk kreeg. 

Na rust dan eindelijk het VVG zoals dat voorafgaand aan het seizoen te zien was in enkele oefenpotjes en bekerwedstrijden. Dat leidde tot een aantal kansen, veelal via de vleugels uitgespeeld. En in de 56′ minuut tot een nieuwe voorsprong toen Jamie Walstra een voorzet binnen via de onderkant lat binnen schoot. Toch was daarmee de ban nog niet gebroken, want nog geen tien minuten later kwam de Middelstum spits alleen voor de VVG keeper en rondde koeltjes af, 2-2.
Het was het begin van een fase waarin VVG de wedstrijd besliste. Een minuut na de 2-2 kopte Robert Oosterhof uit een vrije trap de 3-2 binnen en luttele minuten later maakte Jamie Walstra er 4-2 van. En tien minuten nadat Middelstum op 2-2 kwam maakte Oosterhof er met zijn derde al 5-2 van. Wedstrijd definitief beslist, op basis van de tweede helft waarin VVG heer en meester was, ook verdiend. In de slotfase maakte invaller Andy Stienstra er nog twee, met name zijn tweede vlak voor tijd -achter het standbeen binnen getikt- was een fraaie. En zo kwam VVG ondanks een stroeve eerste helft toch nog dicht bij mijn prognose, geen 8-2, maar 7-2. Ook prima natuurlijk.

De REST
In 2J gaat Knickerbockers (7de) op bezoek bij koploper DZOH.
TKB nam een puntje mee, het bleef 0-0.
In 3B gaat Dokkum (9de) op bezoek bij het één plaats hoger staande RWF. Stadgenoot Buh Kwiek moet naar Hardegarijp.
Dokkum boekte zijn tweede zege op rij (1-3), Buh Kwiek speelde met 1-1 gelijk.
In 3C ontvangt VVK Gorecht, twee middenmoters tegen elkaar. Lycurgus mag zijn titelaspiraties levend zien te houden uit bij nummer 7 Eems Boys.
Bij VVG-Middelstum lag het spel vaak stil (opvallend vaak nu ze een vrouwelijke verzorgster hebben 😉 ) en in één van die blessurebehandelingspauzes schopte Gorecht er binnen twee minuten twee in. Vlak voor rust herhaalden ze dat kunststukje en stond het 0-4. En als ik mij niet vergis is het dat ook gebleven.
Lycurgus won met 1-3 en blijft op koers.
In 4C moet koploper Mamio op bezoek bij titelkandidaat Godlinze.
En Godlinze gooide Mamio hardhandig van zijn roze wolk, Mamio verloor met 5-1.
In 5F doet Potetos het met 7 uit 3 goed, vanmiddag is het GRC uit, die staan zevende.
GRC won met 1-0 van Potetos.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.