Amateurvoetbal Rules Mamio-de Vogels (4C) + Overzicht Stad Groningen Noord

Het affiche of de wedstrijd, wat was fraaier? Dat is de vraag na Mamio-de Vogels.
Het antwoord is simpel, het affiche.
Mamio en de Vogels maakten er een ongelooflijk rommelige slechte wedstrijd van waarin met name Mamio zich van zijn slechtste kant liet zien.

header1Mamio is zeer nadrukkelijk een team met twee gezichten. De vorige thuiswedstrijd was het hossannah, met een 7-1 zege op GVAV Rapiditas als gevolg.

Vanmiddag verviel Mamio weer eens in oude fouten. Een dramatisch slecht eerste kwartier werd in stijl afgesloten, de ook niet bepaald imponerende Vogels kopten een hoekschop binnen, 0-1. Tot dan toe was het van Mamio kant onbeschrijflijk slordig en slecht geweest. Om maar eens wat te noemen; De rechtsback die het presteerde in een minuut tijd de bal drie keer in de voeten van een tegenstander te schuiven, die er op zijn beurt ook niks mee deed, maar toch. En zo was het bij meer Mamio spelers, enorme ruzie met de bal.

Maar na de 0-1 leken ze dan toch wakker. Er werd eindelijk eens een beetje fatsoenlijk gecombineerd. Halverwege de eerste helft werd het ook 1-1, een lange bal werd door Mamio’s captain Earl Perre gecontroleerd waardoor hij prompt oog in oog kwam met de keeper, rustig bleef en simpel binnen tikte, 1-1.
En drie minuten later kwam Mamio zelfs op 2-1, een wonderlijk doelpunt wat volledig in het wedstrijdbeeld paste. Een totaal mislukte voorzet van Camara werd door de keeper volledig gemist waarop een pechVogel de bal toucheerde en in eigen doel werkte.
Mamio-de Vogels in één actie getypeerd.

Na rust onstsnapte Mamio in de 55′ minuut aan de gelijkmaker toen de Vogels een schot via de binnenkant paal net uit het doel zagen gaan ipv er in.
Het was de fase waarin de Mamio spelers zichzelf uit de wedstrijd haalden met veel gezeik, gescheld en gemopper op elkaar. De rechtsback en de spits kregen het verbaal zelfs zo met elkaar aan de stok, dat de Mamio trainer besloot de rechtsback te wisselen.
Die verliet het veld en vertelde het publiek dat zijn spits niet zo moest zeuren. En dat ging dan met de woorden “Die kankeraap moet zijn kop houden”. In zo’n sfeer weet je dat het nooit goed af kan lopen, zelfs al bakt je tegenstander er niks van.

Mamio bleef volharden in verkeerde keuzes, maar omdat de Vogels ook bar slecht speelden bleef dat zonder gevolgen. 
In het laatste kwartier gingen de Vogels alles of niks spelen.
Het leverde Mamio een stel grote mogelijkheden en kansen op om de 3-1 te maken. Maar onnozele keuzes (zelf schieten terwijl er een medespeler vogelvrij staat/ de trucendoos nog even open gooien in plaats van gewoon te scoren en dat alles in een ongelooflijk laag tempo) en een keer pech dat de keeper het wat te slappe schot onschadelijk maakte voorkwamen de beslissing.

En inderdaad, de oude voetbalwet deed zich gelden. De Vogels zetten in de slotfase wat meer druk en in de 93′ minuut kreeg Mamio de passende straf voor een middag geklooi, de 2-2 viel in voorlaatste minuut van de blessuretijd toen Mamio de bal na een corner niet weg kreeg.
De scheids trok nog even wat tijd bij, Mamio kreeg een (snel genomen) vrije trap, maar omdat Camara stond te suffen liep ie een levensgrote kans mis en bleef het 2-2. Dom en totaal onnodig puntverlies voor Mamio, maar op een middag als deze waren drie punten ook niet de juiste beloning geweest.

Een middagje dramatisch rommelvoetbal, het kan ook vermakelijk zijn. Volgende week gaat Mamio op bezoek bij koploper VV Groningen. De derby van Selwerd. Zo spelend als vanmiddag zal Mamio dat ongetwijfeld zeer ruim verliezen. Maar wie weet toont Mamio dan zijn andere gezicht weer. Al denk ik niet dat ze dan wel winnen, VVG is gewoon een maat te groot voor 4C. Al weet ik op moment van schrijven nog niet wat ze vanmiddag uit bij nummer 4 Zuidhorn gedaan hebben.

Overzicht:
Knickerbockers (2J) is middenmoter en ontving subtopper ONR.
Het eindigde in 2-2.

In 3B  kreeg Dokkum (vierde) het één plaats hoger staande Zwaagwesteinde op bezoek. Ein unentschieden, 2:2.
Aartsrivaal Buh Kwiek ontving nummer laatst FC Leo.
En BK won ruim, 6-0.

In 3C staat Lycurgus tweede achter Appingedam. De koploper heeft nog niks laten liggen, volgende week is Appingedam-Lycurgus. Zaak om dus in het spoor te blijven, moest kunnen met Westerlee (die laatste staan en al een paar zware nederlagen leden) op bezoek.
Het werd een zware tegenvaller voor Lycurgus. Terwijl Appingedam bij Gorecht met 4-2 verloor schoot Lycurgus zichzelf in zijn been door met 0-3 te verliezen van de ploeg die strak onderaan staat…

In 3C staat VVK tiende. Het verloor uit bij nummer 9 SJS met 4-1.

In 4C is VV Groningen na zijn valse start tegen Veendam 1894 (2-4 verlies)  goed bij de les. In de volgende 5 wedstrijden werd 29 keer gescoord en dat leverde 15 punten op. Vanmiddag werd de prima reeks voortgezet bij nummer 4 Zuidhorn middels een 4-1 zege.
VVG staat nu met 18 uit 7 eeerste, Godlinze is tweede op 3 punten en Mamio derde op vier punten. Volgende week dus VV Groningen-Mamio!

In 5F speelt Potetos meestal een anonieme rol, ook dit seizoen. Potetos staat achtste en kreeg het nog ongeslagen WVV op bezoek, die staan tweede. En verloor zijn ongeslagen status, Potetos won met 3-1.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Abubakari de Vries vertelt & fantaseert & schrijft, Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.