Amateurvoetbal Rules Potetos-Oosterparkers (5F) & The Knickerbockers-Meppel (2J)

                                                  VOORUITBLIK

Amateurvoetbal rules, maar kiezen is klote. (Gewoon) naar Mamio tegen rode lantaarndrager Engelbert, het degradatieduel Knickerbockers-Meppel, hopen op een doelpuntenfestijn in 5F waar Potetos nummer twee Oosterparkers ontvangt (doelsaldo 41-24!!!) of naar de subtopper Lycurgus-Gorecht in 3C.

Aangezien Mamio en Lycurgus voorlopig afgehaakt zijn in de titelstrijd en ik het liefst naar wedstrijden ga waar veel op het spel staat ging het dus tussen Knickerbockers en Potetos. En omdat ik al lang niet meer bij Potetos ben geweest én omdat ik met Oosterparkers op bezoek wel een spektakelpot verwacht én omdat ik in 1998 stadjer werd in de Oosterpark wijk, al spelen de Oosterparkers niet meer in de Oosterparkwijk maar dat terzijde, ga ik straks naar Potetos-Oosterparkers. Een stadsderby bovendien.

Okay, Potetos is ook dichterbij dan  Knickerbockers en het waait als het rikket, nog een goede reden dus.

Oosterparkers verspeelde vorige week zijn koppositie (aan HS’88) door thuis met 2-3 van Wildervank te verliezen. De koploper speelt vanmiddag thuis tegen de ploeg die laatste staat, voor oosterparkers dus zaak om te winnen daar het gat anders vrijwel zeker 6 punten gaat worden. Potetos staat zevende, 6 punten achter HS’88 en 3 punten achter Oosterparkers. Om mezelf het water in de mond te laten lopen de uitslagen van Oosterparkers van dit seizoen: 6-2, 4-5, 3-1, 5-5, 11-4, 1-0, 9-4, 2-3.
Mijn bestelling? Een stuk of 14 goals, 8-6 of 6-8 lijkt me wel een aardige uitslag.

                                  DE WEDSTRIJDEN

potoos

Helaas helaas, Oosterparkers maakte zijn faam vanmiddag niet bepaald waar. Ze lieten het balbezit aan Potetos en leunden zelf wat achterover. Spektakel? 0,0 want Potetos was ook niet bij machte veel uit te richten met het vele balbezit. Hoogtepunt lag rond de twintigste minuut.Het begon met de eerste kans van de wedstrijd, een voorzet vanaf rechts, maar de vrij voor de goal staande Poteet ramde hem over de ballenvanger heen. Minuut later kans nummer twee, weer voor Potetos. Nu werd de bal van dichtbij via een Oosterparker tegen de lat geschoten. En weer een minuut later ging één der Oosterparkers alleen op de keeper van Potetos af. En die rondde dat wel af, hij bleef rustig en schoot hard en zuiver raak,0-1.
Daarna gebeurde er lange tijd weer weinig tot niks. Nog een goeie kans voor de gasten, maar die werd gemist. En dat was het.
Dus ging ik maar effe ergens anders kijken. 

Eerst bij Mamio, maar daar was de spanning er al uit, Mamio stond al 3-0 voor. Dus doorgereden naar Knickerbockers-FC Meppel.
Daar stond het 0-1 voor Meppel en was de tweede helft nog niet begonnen.

Knickerbockers begon met 4 punten voorsprong op Meppel, die staan één na laatste. Ook hier een afwachtende gastenploeg en een thuisploeg die moeite had het balbezit in kansen om te zetten. Meppel was met snelle uitvallen gevaarlijker, TKB voor de goal te gehaast of gewoon onhandig. Meppel verzuimde één van de uitvallen met een beslissende treffer te belonen en kreeg 5 minuten voor tijd het deksel op de neus. Uit een prima voorzet werd de 1-1 binnen gekopt, verdiend, dat dan weer wel. Er volgenden nog 10 minuten (waarvan dus 5 minuten blessuretijd) waarin beide clubs nog op de zege speelden, maar het bleef bij 1-1.

Geen 14 doelpunten, maar slechts twee schamele treffers. Ik weet nog niet wat er op de andere velden verder gebeurt is en dus ook nog niet of ik goed gekozen heb, hoe dan ook was het een tegenvallende middag al was TKB-Meppel nog wel vermakelijk.

Maar gauw naar de andere velden.
Te beginnen in Dokkum (3B) waar koploper Gronitas op bezoek kwam. Ook al geen spektakel, 0-0. Buh Kwiek verloor thuis met 0-1 van Zwaagwesteinde.
In 3C was het dus Lycurgus-Gorecht, daar had ik dus moeten zijn… 3-4. Lycurgus in een dip, nul punten uit de laatste 3 duels…
Ook in 3C, een 3-1 ne4derlaag voor VVK bij Poolster.
In 4C stond Mamio bij rust al met 3-0 voor, eindstand… 10-0. Ik sla ook eens een middagje Mamio over.  😦
De topper in 4C tussen Godlinze (tweede op 3 punten) en VVG (koploper) werd afgelast.
En dan was er dus nog de tweede helft van Potetos-Oosterparkers.
Daar vielen nog 3 treffers, eindstand 2-2.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.