Cinema Abubakari: Killer Joe (2011)

Ooit was “Tillevisie & Film” één van de rubrieken op dit blog. Ik zie nu dat ik dat ooit al eens aan heb gepast en er “Tillevisie” van heb gemaakt. Daar ik vrij zelden iets over films schreef. Sinds mijn geruchtmakende (toch?) transfer van Ziggo naar KPN hebben we echter (gratis) Film 1 en sindsdien voel ik de behoefte om ook weer eens iets over films te schrijven. En waar een behoefte is is een blog. Vandaag deel 2 uit de serie Cinema Abubakari.

72554 Killer Joe is een film over een trailer trash gezin. Zoon heeft een drugsschuld en klopt aan bij zijn in een woonwagen wonende vader met het voorstel moeders koud te laten maken om zo de verzekeringspremie op te kunnen strijken en de buit te delen. Vader is namelijk samenwonend met een nieuwe liefde en bij hem woont ook zijn dochter uit zijn eerste huwelijk. Die vindt het ook wel een prima idee. Dan komt Killer Joe in beeld. Een smeris die er als huurmoordenaar bij beunt. Een keiharde klootzak die er geen gras over laat groeien en gelijk doet wat ie moet doen. Uiteraard loopt alles anders dan verwacht, blijkt niemand te vertrouwen en heeft Killer Joe een tamelijk aparte eis voor wat het onderpand betreft.

Een film voor het hele gezin is Killer Joe bepaald niet. Het is een snoeiharde ongecompliceerde sadistische brute klootzakkenfilm. Qua geweld zwaar over de top en verder totaal ongeloofwaardig. Ik had er een beetje een dubbel gevoel over. Bizar soms zelfs wel ietwat komisch verhaal, maar wel een beetje erg grof qua geweld (en ik vind het normaal niet zo gauw te grof).
Cijfer (1-10) schommelt dankzij dat dubbele gevoel dan ook tussen 4 en 7. 

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Cinema Abu, Tillevisie en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.