Amateurvoetbal Rules: Beker KO ronde 2 Lycurgus (3C) – NOK (3A)

Dit weekend geen competitie maar bekervoetbal. Een vrij beperkt aanbod en een hoog Groningen-Friesland gehalte. Op zaterdag hebben we VV Groningen, VVK en Lycurgus hier in de buurt nog in de beker (en VV Dokkum in mijn geboortestad, Buh Kwiek ligt er al heel erg lang uit, de kouwe kak prutsers met hun grote bekken lagen er al in de groepsfase uit :)).

VVG moet uit naar Ouwe Syl (nummer 9 in 4A) om daar de nederlaag die ze dinsdag in de inhaaltopper tegen Godlinze (5-3 waardoor Godlinze in punten gelijk kwam met VVG en ze de koppositie delen) weg te spoelen met een fijne bekerzege.

Dokkum (3B) speelt vanmiddag thuis tegen de nummer twee uit 3C, Gorecht uit Haren.
VVK (3C) krijgt hoofdklasser Drachtster Boys op bezoek. Lijkt mij een walk over voor Drachtster Boys te worden, vandaar dat ik voor een andere wedstrijd gekozen heb.

Ik ga vanmiddag naar Lycurgus-NOK. Twee derdeklassers tegen elkaar, 3C vs 3A. NOK (uut Oudemirdum, Fryslan) staat zevende, Lycurgus is sinds de vorige bekerronde, vijf weken geleden, de weg volledig kwijt. Vijf weken geleden stonden ze nog tweede op 3 punten van de koploper, sindsdien hebben ze drie keer op rij verloren en afgelopen zaterdag middels een 0-0 een punt gepakt en zijn ze gezakt naar de zesde plaats en bedraagt de achterstand op de koploper inmiddels 12 punten. Herstelt Lycurgus zich vanmiddag en kan het NOK out krijgen of blijft de dip nog even hangen voor Lycurgus? lycnok
Lycurgus begon beter, maar de eerste kansen waren voor NOK. Na zes minuten schoot NOK’s spits van dichtbij hard op de keeper, de corners (3 stuks) die volgden leverden wel veel gevaar maar geen treffer op. Een minuut later leekl Lycurgus op 1-0 te komen, ook weer uit een corner, maar het geven van het laatste zetje bleek net iets lastiger dan het leek.
Lycurgus bleef de betere ploeg en dat betaalde zich in de 20′ minuut uit. Toby Alderweireld look-a-like Erwin Pomstra trof met een fraaie lob doel en zette Lycurgus op 1-0. Het gaf Lycurgus meer vertrouwen en het verzorgde Lycurgus spel kwam weer wat meer tot uiting want daarvoor was het vooral lange ballen op spits Arvin Knol spelen. In de 33′ minuut putte Lycurgus verder voordeel uit zijn veldoverwicht, Frank van der veen komt vrij voor de keeper en schiet de bal in de verre hoek binnen, 2-0. Nok out? Nog niet.

De knock out lijkt 13 minuten na rust dan wel uitgedeelt te worden als Arvin Knol raak schiet en het daarmee 3-0 staat. maar NOK geeft nog niet op. Lycurgus laat de teugels een beetje vieren en halverwege de tweede helft neemt één der NOK’ers een afgeslagen in ene op de slof en vliegt de bal er van een meter of 20 in, 3-1. Nog niks loos, maar dat verandert als het tien minuten voor tijd ook nog 3-2 wordt.
Maar nog voordat NOK echt aan kan zetten is de marge alweer twee, de Lycurgus linksbuiten speelt zich goed vrij en schiet diagonaal raak, 4-2, NOK out en Lycurgus door naar de derde ronde van de Knock Out fase.

Dan de andere Fryslan-Grins ontmoetingen:
Dokkum en Gorecht maakten er een mooie bekerpot van, 6-3 voor Dokkum!
Drachtster Boys had inderdaad het verwachte makje tegen VVK en won met 7-0.
Ouwe Syl-VV Groningen eindigde in 3-3, strafschoppen moeten dan (voor zover ik weet) beslissen over wie er verder ging en wie dat won… dat staat er op de KNVB site (nog?) niet bij… (Maar op voetbalnoord inmiddels wel, een slechte week voor VVG, na de nederlaag in de topper tegen Godlinze van dinsdag nu ook nog uit de beker tegen een laagvlieger uit 4A, Ouwe Syl nam de strafschoppen beter en dus ligt VVG uit de beker).
Fryslan-Groningen dus 3-1 op dit moment.
*Morgen gaan de Groninger Boys (2L) nog op bezoek bij Makkinga, de koploper in 5C, lijkt mij een makkie voor Groninger Boys.

*En dat was het zo te zien ook, de Groninger Boys hebben met 0-4 gewonnen.
Fryslan-Grunn eindigt dus in 3-2 voor Fryslan.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.