Cinema Abubakari: Quiz (2012)

De Nederlandse Film, dat is vaak vloeken, tieten en neuken.
En soms een hoogstandje (de Alex van Warmerdam films, De Marathon, Simon om er een paar te noemen).

Quiz is een film van Dick Maas. Die de De Lift, Flodder en de horrorfilm Sint,die ik ook ‘on demand’ zag staan en deze weken vast ook nog ga kijken, dus. Het hoekje ‘tieten, vloeken, neuken’ dus.

Quiz is ook geen hoogstaande film, het is een van dik hout zaagt men planken film. Duurt 85 minuten, precies lang genoeg voor dit soort film. Ik verwachtte een idiote over de top NLse film en kreeg wat ik verwachtte.

78595.200Barry Atsma is een quizmaster, type gladde Popie Jopie. Na de laatste aflevering van het seizoen gaat hij naar zijn vaste Italiaanse restaurant om daar met vrouw (Kim van Kooten) en dochter te gaan dineren. In plaats daarvan komt slechterik Pierre Bokma bij hem aan tafel. Die laat op niet al te subtiele wijze weten dat hij vrouw & kind ontvoerd heeft. Atsma heeft een uur om ze vrij te krijgen. Daarvoor moet hij 10 vragen beantwoorden. Vrouw & kind zitten in de (langzaam vol lopende) watertank die ook in de quiz gebruikt wordt. En zullen na een uur verzopen zijn. De vragen zijn in het genre “Hoe heet de arts die de abortus van je vrouw uitvoerde? (Oh, je wist niet dat ze een abortus heeft gehad, oh nee, klopt, ze was zwanger van haar minnaar)”. 

Bij tijd en wijlen wordt er zeer slecht geacteerd (niet door Pierre Bokma, dat is gewoon een goeie acteur en een prima slechterik, al ligt het er allemaal wel heel dik bovenop in deze film).
Een Nederlander die de uitbater van het Italiaans restaurant speelt en een moddervet Italiaans accent heeft… Zo slecht dat het tot de prototypes van de over de top NLse film behoort. Maar wel zeer komisch, hopelijk bedoelt, maar dat weet je ook maar nooit…

Ik heb mij wel vermaakt met deze film, vooral omdat het eigenlijk een hele slechte typisch NLse B film is. Cult & pulp, vermakelijk met enkele gore scenes die vooral op de lachspieren werkten. Een 7. Tenzij je deze film serieus neemt, dan een 3. Maar goed, als je deze film serieus neemt dan spoor je denk ik niet. Gewoon bot vermaak met Pierre Bokma die de show steelt. En veel geweld waar je fijn mee kunt lachen.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Abubakari de Vries vertelt & fantaseert & schrijft, Cinema Abu en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.