Cinema Abubakari: Horror en zo deel 2 — Needfull Things (1993) en New Kids Nitro Zombies (2011) en “de slechtste film aller tijden” en nog een film die ik niet zoveel aan vond

Vandaag en gister  films uit het horror genre, al is dat een breed begrip en zullen er wel weer hokjesgeesten rondwaren die onderstaande films heul gien horror vinden. Kemme geen reet schele, dus lekker oprottuh, joh!

Een jaar of twintig geleden las ik “De Noodzaak”. Een boek van Stephen King. Dat wil zeggen, hij heeft hem geschreven, het boek was van iemand anders en daarvan had ik hem geleend. Maar dat terzijde. Ik vond dat wel een te gek boek. En de verfilming stond bij de on demand films en omdat het boek wel te gek was was ik benieuwd naar de verfilming. Ik had al gelezen op moviemeter dat het geen al te grootste verfilming was, beetje RTL 4 B film achtig, maar op moviemeter zitten voor het grootste gedeelte enorme zeikerds die alles tegen vinden vallen en alles afzeiken. Besteed die energie aan het afkraken van Marco Borsato en Ali B. denk ik dan op mijn beurt, maar ook dat terzijde.

needful-things-movie-poster-1993-1010220305Vreemdeling komt in Castle Rock wonen en begint er een winkeltje met prullaria. De inwoners van Castle Rock vinden er allemaal iets wat ze al lang wilden hebben of wat ze al jaren kwijt zijn. Kosten: een streek uithalen met een stadsgenoot. Op die manier zet de eigenaar van de winkel het hele stadje tegen elkaar op en al gauw vallen er doden. De sheriff is de enige die de kop koel houdt en die komt er uiteindelijk achter dat de winkel eigenaar niemand minder dan de duivel is. 
De film is een typisch voorbeeld van “het boek was beter”, maar ik heb me er desondanks wel mee vermaakt. Ook slechte films kunnen leuk zijn.

Behalve dan de -korte- film “De Hulpsinterklaas” uit 1989 of daaromtrent. Duurt 25 minuten en die ging ik met mijn dochters kijken nadat het Sinterklaas journaal – met Dieuwertje Blok, die net als Sinterklaas nooit ouder wordt- afgelopen was. Godallemachtig, wat een vreselijke kutfilm was dat zeg. Onvoeg. Ster in deze korte film is Henk Temmink van het Goede Doel die om de minuut begint te zingen om een flinterdun zeer onnozel verhaal overeind te houden. Van die jaren ’80 bewerkingen van Sinterklaas liedjes, tenen staan nu -een week na dato- nog krom. Maarten Spanjer speelde een Piet, de echte Sinterklaas had zich er ook voor geleend, gottegot wat een droefenis. Deze film staat bij ons thuis nu bekend als de slechtste film ooit gemaakt. Totdat mijn dochter vandaag uit de Kidsweek -een kinderkrantje, niet die van de EO, maar dat had de trouwe lezer al door- voorlas over een Sinterklaasfilm gedrocht waarin doorlopend reclame gemaakt voor Koopmans meel. Door Gerard Joling. Over HORROR gesproken… Gruwelijk. 
Nou, ik ben alweer flink afgedwaald, ik weet niet eens meer over welke film ik het ook alweer had…

Oh ja, Needfull Things. Een 7. Niet omdat ie goed was, maar omdat ie slecht was. Maar wel leuk slecht en ook nog een verfiliming van een mooi boek, dus fruit maar weer.

De bonusfilm van vandaag is New Kids Nitro. 
new-kids-nitroIk ga er niet voor naar de bioscoop, maar toen ik zag dat ie op Comedy Central kwam heb ik hem opgenomen, jonguh, verrekte kut. Met New Kids is het net als met Sacha Baron Cohen (die van Ali G./Borat/Bruno etc. immers). Je vindt het geweldig of je vindt het helemaal ruk. (Of je hebt he wel een beetje gehad met altijd dezelfde grappen)

New Kids Nitro kreeg de kritiek dat het te veel van hetzelfde is en meer van dat gezeik.

Nou, des te beter, want ik hou wel van de botte New Kids humor. En van de herkenbare foute stoere domme bierdrinkende boerenlullen types die ook in Dokkum en omstreken (maar dan in een leren jasje met Metal strijkplaatjes) rond liepen toen ik daar nog woonde. 
Het verhaal gaat over oorlog tussen Maaskantje en Schijndel. En over zombies in Friesland. Het slaat allemaal als een lul op een drumstel, maar wat een geweldige film zeg. Lomp, grof, onnozel, goor. En geweldig. Voorbij voor ik er erg in had en dat is altijd een goed teken. Een 9! Derhalve. 
Snack van de week: een Jos Brinkie. Een fricandel met pindasaus… 
Van die dingen dus.

Ik zou ook nog over Id:A kunnen gaan schrijven, maar dat doe ik niet.
Aliena wordt wakker op de oever van een rivier in Frankrijk. Ze is haar geheugen kwijt, heeft een zak van 2 miljoen euro in haar bezit en een litteken over haar borst. Ze ontdekt al gauw dat ze achtervolgd wordt door mysterieuze mannen. Ze beseft dat haar accent Deens is en ze besluit naar Denemarken te gaan om uit te zoeken wie ze is. Aliena verneemt geleidelijk aan dat haar leven ingewikkelder was dan ze eerst dacht. Ze raakt verstrikt in een web van tegenstrijdige verhalen van haar geliefden en ze poogt zich een weg naar de waarheid te banen.
Ik vond er weinig aan en dat was niet alleen omdat het geluid rare kuren had. Een 4. Min. Ik moet spontaan schijten, dat kan geen toeval zijn.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Cinema Abu en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.