Amateurvoetbal Rules Mamio-GEO (4C)

Begin dit jaar ging ik ook naar Mamio-GEO, toen won GEO met 1-5. Maar nu is alles anders. Mamio is versterkt uit de zomerstop gekomen en staat keurig derde, op zeven punten achter het leidende duo VV Groningen en Godlinze. GEO is de nummer acht in 4C.
Mamio haalde 13 van zijn 17 punten in thuiswedstrijden (4x winst, 1x gelijk, doelsaldo 22-4) en start dus als favoriet.

mamiogeoMamio slaagde er vanmiddag niet in die favorietenrol waar te maken. Het leed zelfs de eerste thuisnederlaag van het seizoen. Die kreeg gestalte in de tien minuten nadat ze op 1-0 waren gekomen. Na een gelijk opgaand eerste kwart was het Jeffrey Bryson die Mamio na 23 minuten op voorsprong zette toen hij oog in oog met de GEO keeper raak schoot.
De pret was echter snel voorbij. Vanuit de aftrap trok GEO ten aanval en dat leverde ze een strafschop op nadat Mamio keeper Samuel Le Roy Touré een lichte overtreding bestraft zag worden. De penalty werd benut, hoewel Samuel er nog dichtbij zat. Weer een minuut later schoot één der GEO’ers van een meter of 20 op doel en zo stond het 3 minuten na de 1-0 alweer 1-2. Mamio was de kluts flink kwijt want niet veel later werd het ook nog 1-3. En toen was het leed nóg niet geleden, want GEO kwam in de 32′ minuut ook nog op 1-4. Zo maakte GEO optimaal van het psychologische voordeel wat ze uit hun mooie shirt (wit shirt met een rode baan) haalden.
Vijf treffers in een tijdsbestek van 10 minuten dus.
Na rust startte Mamio vol overtuiging de inhaalrace. In de 49′ minuut viel de 2-4, twee minuten daarna viel al bijna de 3-4 (een schot wat tegen de onderkant lat uiteen spatte zoals dat zo mooi heet) maar in de 54′ minuut viel de 3-4 dan ook daadwerkelijk! Nou, dat kon niet missen, dit ging nog 5-4 worden! En anders 6-4 of 6-5 om mijn part.
Nou, niks van dat al. Het Mamio offensief viel stil, grote kansen bleven uit, er werd nog iemand (in blessuretijd) van het veld gestuurd met 2x geel en ook met 10 man kon Mamio de 4-4 niet meer bewerkstelligen. En zo leed Mamio dus een ietwat onnodige eerste thuisnederlaag. Het kan wat lijden -kampioen worden ze toch niet en degradatoezorgen zijn er ook niet-, al is het niet te hopen dat dit de opmaat voor de jaarlijkse winterdip.

Kijken we ook even naar de rest:  
In 2J staat Knickerbockers negende en komt met CSVB de nummer 2 op bezoek.
Knickerbockers scoort vooral als ik er niet heen ga, nu een verrassende 5-2 zege op de nummer twee!

In Fryslan (3B) krijgt Dokkum (6.) WTOC op bezoek. Die staan één plek lager met 1 punt minder. Buh Kwiek (4.) moet tegen Gronitas (gedeeld koploper met 20 punten, dat zijn er 3 meer dan BK).
VV Dokkum zette WTOC simpel opzij, 2-0 voor de Groen Witte Helden!
Goed voorbeeld deed schijnbaar volgen, ook de kouwe kak van Dokkum won met 2-0.


In 3C is Lycurgus na een belabberde serie van 2 naar 7 gezakt. Ze gaan vanmiddag op bezoek bij de Heracliden, die staan derde en hebben 1 punt meer dan Lycurgus.
En ook vanmiddag won Lycurgus (voor de zesde keer op rij inmiddels, 3x verlies, 3x gelijk) niet, het werd 3-3.

VVK heeft maar twee ploegen onder zich en één van die ploegen is Noordwolde. Die staan laatste en hebben  3 punten minder dan VVK. Een heus degradatieduel dus.
De zorgen voor VVK zijn weer wat groter geworden, ze verloren met 4-3.

In 4C strijden Godlinze en VV Groningen om de titel. Godlinze krijgt Veendam 1894 (4.) op bezoek, VV Groningen moet op bezoek bij VVS Oostwold, die staan twaalfde.
VV Groningen won met 4-1 van VVS en zag Godlinze punten verspelen tegen Veendam (1-1) waardoor VVG nu weer alleen bovenaan staat.

In 5F speelt Potetos thuis tegen Wildervank. Potetos staat zesde (op 8 punten van de koploper) en Wildervank staat vierde die hebben 3 punten meer dan Potetos.
Wildervank won met 2-4.

Wisselend succes in de toto. De Dokkumer clubs goed, VVG goed en de rest fout. (tussen haakjes de juiste uitslag).
(2J) TKB-CSVH 1-3 (5-2)
(3B) Dokkum-WTOC 3-0 (2-0)
(3B) Buh Kwiek-Gronitas 3-0 (2-0)
(3C) Heraclieden-Lycurgus 1-3 (3-3)
(3C) Noordwolde-VVK 2-3 (4-3)
(4C) VVS-VV Groningen 1-5 (1-4)
(4C) Mamio-GEO 5-2 (3-4)
(5F) Potetos-Hoogkerk 2-2 (2-4)

 

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.