Amateurvoetbal Rules: GRUNO-AMICITIA VMC (3C)

Vrijdag schreef ik in mijn vooruitblik op het amateurvoetbalweekend:
“Hopelijk staat Ajax vlot met 3-0 voor in den Haag, dan kan ik mooi op tijd naar Gruno of VVK”.
Ajax leest mee, ze stonden bij ADO mooi op tijd op 0-3 (waarvoor dank), kon ik mooi eem noar Gruno.

Die konden wel wat support gebruiken, na tien wedstrijden 0x winst, 2x gelijk en 8 x verloren en strak laatste in 3C. Tegenstander is stadsgenoot Amicitia, die staan vierde.
gru-amcHet werd een geweldig middagje amateurvoetbal. Amicitia had vooraf schijnbaar ook even naar de ranglijst gekeken, waar Gruno vanaf het begin alles gaf oogde Amicitia wat “makkelijk”. Daardoor was het verschil op de ranglijst niet te zien. Sterker nog, het was Gruno wat als eerste scoorde. Een fout in de Amicitia defensie werd in de 12′ minuut afgestraft, 1-0 voor Gruno.

Ook daarna deed Gruno niks onder voor de gasten. Kansen over en weer en na een dik half uur groot feest voor alles wat Gruno is, een fraaie solo van Ivano Klein werd door hemzelf afgerond met een schuiver in de hoek, 2-0! Ivano Klein schreeuwde een halve minuut op de top van zijn longen alle tegenslag van dit seizoen er uit, Gruno op 2-0! Zou het dan eindelijk lukken om een keer te winnen?

Gruno heeft de pech van een ploeg die laatste staat, zo verloren ze twee weken geleden door een goal in de 96′ minuut het zespuntenduel tegen de ploeg die 1 plek hoger staat.
En nu lukte het ook weer net niet om met 2-0 te gaan rusten. In de extra tijd van de eerste helft kreeg Amicitia een corner en de aansluitingstreffer was zo’n beetje de laatste actie voor rust, 2-1.
grunostadionNa rust zette Amicitia Gruno meer onder druk, na een klein kwartier kregen ze een vrije trap aan de zijkant van het veld en die werd binnen gekopt, 2-2… Vier minuten later kreeg de Gruno verdediger die ook de vrije trap had veroorzaakt (en daar geel voor had gekregen) zijn tweede gele kaart en moest Gruno ook nog met tien man verder. Dat past helemaal in het Gruno seizoen tot nu toe, 2-0 voorsprong kwijt, vlot daarna met 10 man komen te staan, dit zou Amicitia waarschijnlijk nog gewoon gaan winnen.

P22099Maar niet vandaag!  Gruno beperkte zich de rest van de wedstrijd tot tegenhouden, maar een minuut of vijf nadat ze met tien man kwamen te staan kreeg Ivano Klein een goeie kans toen hij op links de ruimte kreeg. Hij sprintte op de Amicitia goalie af en schoot de bal beheerst in de verre hoek binnen, Gruno met tien man op 3-2!

Er waren toen nog 25 minuten te spelen en in die 25 minuten deed Gruno wat Ajax dinsdag tegen Barca deed, ze gaven alles, waren vooral bezig met tegenhouden, hadden een keeper die minimaal drie zekere treffers voorkwam, een tegenstander die het numerieke voordeel ook niet echt goed uitspeelde en zo hield Gruno tot de 90′ minuut de 3-2 voorsprong vast. Er was in de tweede helft het nodige oponthoud geweest, er kwamen nog acht minuten aan blessuretijd bij, maar ook die acht minuten overleefde Gruno.
Zodat Gruno het begrip “zwaarbevochten overwinning” een nieuwe dimensie gaf. Op basis van inzet en onverzettelijkheid een dikverdiende zege. Bij Amicitia zullen de GVD’s hartstochtelijk door de kleedkamer gevlogen zijn.
Voor Gruno een goede middag, de twee dichtstbijzijnde concurrenten verloren waardoor Gruno weer aansluiting heeft met respectievelijk 2 en 3 punten achterstand.  

Dan was er ook nog een scheidsrechter (maar da’s logisch). Waar de KNVB die vandaan had gehaald mag Joost weten. Ik vermoed uit het bejaardenhuis. De beste man oogde als een 100 jarige met een driedubbele hamstring in beide benen. Stram en houterig bewegend hobbelde de ouwe baas over het veld. “Meer geschikt voor Gruno 5 dan voor de derde klasse C” aldus het commentaar langs de kant. Maar goed, het gaf het amusante middagje nog wel een extra komisch tintje, dus vooruit maar weer. Ik heb mij -zoals immer bij Gruno wat ik een erg leuke club vind- weer uitstekend vermaakt en ben blij dat ik voor Gruno-Amicitia heb gekozen ipv voor de slotfase van ADO-Ajax en daarna Feyenoord-PSV. Al weet ik (nog) niet wat ik bij de strijd der tobclubs gemist heb, maar dan nog, er gaat niks boven een potje Amateurvoetbal.

De rest:
Groninger Boys (tweede op 3 punten van WVV) moet op bezoek bij stadsgenoot Gronitas (negende), WVV speelt thuis tegen nummer 7 TEVV.
Groninger Boys won met 0-1, WVV met 4-0.
Forward moet naar HSC, die staan derde op 10 punten.
En daar vond Forward zijn Waterloo. Na tot nu alle tien wedstrijden gewonnen te hebben ging het vanmiddag mis, ze verloren met 2-0.
De beide thuisploegen op zondag zijn Gruno en VVK.
Gruno staat in 3C strak onderaan en ontvangen nummer 4 Amicitia.
En won dus met 3-2.
VVK is middenmoter in 4C en moeten tegen nummer 4 Hoogkerk.
En dat eindigde in 1-3.

Qua toto niet zo’n beste middag. Maar daar kan ik verder prima mee leven.
ZONDAG
(2L) Gronitas-Groninger Boys 1-3 (werd 0-1)
(3C) HSC-Forward 2-4 (2-0)
(3C) Gruno -Amicitia VMC 1-4 (3-2)
(4C) VVK-Hoogkerk 2-1 (1-3)

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.