Cinema Abubakari The Devil’s Double (2011)

64328Een film over de dubbelganger van Uday Hoessein, de oudste zoon van Saddam Hoessein.
Uday Hoessein was (hij is dood, gelukkig wel) een totaal gestoorde psychopaat. Pikte schoolmeisjes van 12 of 13 op van de straat, verkrachtte ze en liet ze daarna doodschieten, om maar eens iets te noemen.
Latif Yahia zat vroeger bij hem op school en wordt door Uday uitgenodigd op het Paleis van de Hoesseins. Hij mag kiezen: Of een leven als de dubbelganger van Uday of zijn zussen worden verkracht en zijn familie vermoord of gevangen gezet. Hij heeft dus geen keus en is gedwongen vier jaar getuige te zijn van één van de bruutste en machtigste psychopaten ooit. Een sadist, een kinderverkrachter, een moordenaar.

De film vertelt het waargebeurde (maar wel wat verHollywoode, Uday is een karikatuur, een beetje een lachwekkend typ, dat zal hij in het echt niet zijn geweest) verhaal van Latif Yahia gebaseerd op het boek wat hij over zijn tijd als body double heeft geschreven. Ik vond het een boeiende film, maar het was allemaal net een beetje te onrealistisch. Een wat  realistischer film had het bizarre gruwelijke verhaal extra kracht gegeven. Desondanks geeft de film wel een goed beeld van de beangstigende smeerlap die Uday Hoessein was. Wat een ultieme slechterik en wat een nachtmerrie als je deze gast zijn dubbelganger moet zijn.
Coke snuivend, whiskey slurpend, rondneukend, verkrachtend en moordend. In the Name of Allah. Al had Uday Hoessein ook schijt aan Allah. Hij had schijt aan alles & iedereen.
Behalve aan de Amerikaanse kogels die hem doorzeefden.
De film geeft ondanks het soms wat ongeloofwaardige karakter goed het leven in Irak weer ten tijde van het stel psychopaten wat destijds de macht had. Vorige week schreef ik over een paar horrorfilms, dit was de ergste horrorfilm. Deze horror heeft echt plaatsgevonden.
Bizar en waar.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Cinema Abu en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.