Cinema Abubakari — SINT (2010)

65128

“St. Niklas (Huub Stapel) is een in ongenade gevallen bisschop. Hij trekt in de middeleeuwen samen met zijn roversbende plunderend en brandschattend over het platteland. Als dorpelingen het recht in eigen hand nemen en de bloeddorstige Sint en zijn trawanten vermoorden, zweert Niklas wraak. Iedere keer bij volle maan op 5 december herrijzen Niklas en zijn bende uit de dood om zich te wreken. Deze sinterklaasavond is het volle maan. Frank en zijn vrienden worden op gruwelijke wijze geconfronteerd met Niklas en zijn bende.”

Om de 23 jaar is het op 5 december volle maan en komt de evil Sint tot leven en vermoord hij kinderen en hun ouders. In 1960 is Goert (ja, hoe verzin je het!?) er getuige van dat zijn gezin door de Sint uitgemoord wordt.  Vele jaren later is hij politieagent en gelooft niemand zijn verhaal over de Sint. Tot het 5 december is. En volle maan.

Wat volgt is een vermakelijk horror komedie met een vette knipoog. Een geweldige achtervolging waarbij de Sint op zijn paard over de daken vlucht voor de politie vormt het hoogtepunt, verder nog enkele schrikmomenten, een staf die gebruikt wordt om mee te onthoofden, een plan om er voor eens en altijd een einde aan te maken en geen happy end.
Vermakelijke film! 

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Abubakari de Vries vertelt & fantaseert & schrijft en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.