Cinema Abubakari: De Wederopstanding van een Klootzak (2013) (gefilmd in Dokkum!)

Een op een Graphic Novel gebaseerde film. Het stripboek speelt zich af in Dokkum (inderdaad, der kom ik weg), tekenaar Guido van Driel heeft ook de regie van de film.
88221
De klootzak is Ronnie, een Amsterdamse crimineel. Die komt een drugsschuld innen, ramt daarbij een toevallige passant (een jongetje van een jaar of tien) een deur tegen zijn hoofd en slaat diens moeder dood. Tikkeltje over de top. Maar goed, een klootzak dus.

De klootzak wordt op een feest door een gemaskerde man voor zijn kop geschoten. Het enige wat hij ziet is een tattoo van het wapen van Dokkum.

De klootzak gaat met zijn bodyguard naar Dokkum en blijkt daar verandert in een diepzinnige goedzak. Maar er aast nog iemand op wraak.
En dan is er ook nog een asielzoeker met een oorlogstrauma.

De film moet het hebben van de mooie beelden. Fraaie shots van het desolate Friese landschap, maar ook daarbuiten ziet het er vaak mooi uit.
Het verhaal is wat geforceerd, tikkie ongeloofwaardig. De acteurs, tsja… Een Dokkumse boer (en zijn vrouw ook) met een zwaar Amsterdams accent, het komt de geloofwaardigheid niet ten goede. De film is een beetje van de kunstzinnige soort. Rare dialogen, vreemde, soms een tikkeltje surrealistische, gebeurtenissen. Ook die doet wat geforceerd aan.

De vrouw die in het hotel werkt waar de Klootzak verblijft en die duidelijk het cliché van een Friese vrouw zou moeten belichamen heeft ook een zwaar westers accent. En zo praten ze in Holwerd en Dokkum echt niet. Maar goed, kniesoor? Mwoah. Als je het doet moet je het goed doen.

De naam Tarantino viel. Misplaatst. Niet elke film met een nare crimineel hoeft met Tarantino vergeleken te worden. Het is dat de film op voor mij bekend terrein speelt (behalve Dokkum ook in Holwerd, het dorp van de boot naar Ameland, op 7 kilometer van Dokkum). Een mislukte poging tot mysterie, mooi gefilmd maar verder niet heel interessant.
Een zesje.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Cinema Abu en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.