Amateurvoetbal Rules: VV Groningen-Engelbert & VVK-de Fivel

Het voetbaljaar 2014 werd hedenmiddag geopend op Sportpark Het Noorden. Daar traden twee ploegen die laatste staan aan, een koploper en een middenmoter.

Om met de koploper te beginnen, VV Groningen staat eerste in 4C en kreeg de nummer laatst op bezoek, Engelbert.
Uit had VVG met 11-0 gewonnen, dus dat beloofde een doelpuntenregen. Die bleef echter uit. In de openingsfase zelfs en zowaar een paar kansjes voor de gasten, maar daarna nam VVG het initiatief over en zette het Engelbert vast op eigen helft. Na 17 minuten de eerste goal, René Kliphuizen tikte van dichtbij binnen nadat de bal via een Engelbert verdediger voor zijn voeten kwam, 1-0. Vijf minuten later was het wederom Kliphuizen die scoorde, nu kopte hij de bal uit een puntgave voorzet in de kruising, 2-0.
Drie minuten voor rust viel ook nog de 3-0, uit een door Jhonny Meter benutte strafschop.

Na rust veel kansen maar relatief weinig goals. Robert Oosterhof trof doel met een lob en zorgde zo zeven minuten na rust voor 4-0. Twintig minuten voor tijd scoorde VVG weer, precies tegelijk met het op veld 1 spelende VVK. De goal van VVK zag ik wel, die van VVG dus niet, maar volgens mij was het wederom René Kliphuizen die scoorde.

Na 85 minuten heb ik het (blauwgebekt) bij 5-0 voor gezien gehouden, geen idee of er nog gescoord is, maar ik denk wel dat VVG gewonnen heeft.

VVK (laatste in 3C) kreeg middenmoter de Fivel op bezoek. Die wedstrijd begon ongeveer een kwartier vroeger dan VVG-Engelbert. De openingsfase van zowel de eerste als de tweede helft liet vooral slecht voetbal zien. In de eerste helft had de Fivel wel gescoord, ruststand 0-1. Na rust zo nu en dan even een stukkie gekeken, VVG-Engelbert was toch al beslist. VVK kreeg wat kansjes en kwam ook op 1-1. En in de slotfase pikte ik de 2-1 ook nog mee, een voorzet werd koel binnen getikt, het bleek de winnende, 3 belangrijke punten voor VVK in de strijd tegen rechtstreekse afdaling naar de vierde klasse.

Ik had ook naar Mamio-Neptunia (4C) kunnen gaan, maar gelukkig deed ik dat niet getuige de uitslag (0-1) aldaar. Of naar Knickerbockers-VHK (2J), TKB won met 2-0 en staat daardoor redelijk steady in de middenmoot.
Of naar de Dokkumer Derby Buh Kwiek – VV Dokkum. En ook dat deed ik gelukkig niet, de helden in Groen Wit verloren van de Enge Buren in Blauw Geel, het werd 3-0…
Lycurgus moest uit, maar dat duel werd afgelast. 

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.