Amateurvoetbal Rules VV Groningen – GEO (4C)

Middelstum-GEO 26 oktober 2013-1Veel afgelastingen hedenmiddag, maar de koploper van 4C, VV Groningen, speelde wel. Het kreeg bezoek van de nummer 10, GEO uit Garmerwolde En Omstreken, de club met het mooiste shirt van heel 4C (zie foto, die in het witte shirt met de rode baan dus). VVG heeft twee wedstrijden meer gespeeld dan Godlinze, de nummer twee, en staat 8 punten voor. De (ergste) kou was uit de lucht, de sneeuw weg, dus Hey Ho Let’s Go!

vvgVVG wil nog wel eens wat langzaam op gang komen en de tegenstander in de openingsfase nog wat hoop geven, maar daar was vanmiddag geen sprake van. Ze speelden een zeer sterke eerste helft waarin ze van meet af aan heer en meester waren. Dat leidde al na vier minuten tot de 1-0, Robert Oosterhof scoorde met een fraaie volley. En binnen het kwartier stond het ook al 2-0 toen René Kliphuizen een rebound benutte in de 12′ minuut. VVG bleef de veel betere en liep net na het half uur dan ook uit naar 4-0. In de 32′ minuut schoot Hersel Wams een voorzet vanaf de linkerflank in ene fraai in de linkerhoek en twee minuten later mocht Oosterhof in buitenspelpositie door en scoorde hij de 4-0.

Na rust was het allemaal een heel stuk minder. GEO kreeg twee grote kansen, de eerste werd op de doellijn geblokt, de tweede leverde een aardige treffer op, in de 50′ minuut schoot één der GEO’ers vanaf de punt van de 16 diagonaal via de paal raak, 4-1. De rest van de tweede helft had ook schriftelijk afgedaan kunnen worden, VVG kwam met 10 man te staan omdat Meter geblesseerd uitviel en er al drie keer gewisseld was, maar daar wist GEO geen gebruik van te maken. VVG was te onnauwkeurig, de scherpte ontbrak en daardoor bleef het heel lang 4-1. Tot de laatste minuut, toen werd Wams in de 16 vastgehouden, strafschop voor VVG. En die werd door Patrick Lantinga benut, 5-1.

Godlinze moest thuis tegen nummer 3 Zuidhorn, maar dat duel ging niet door. VVG heeft nu 42 uit 16, Godlinze 31 uit 13. De acht thuiswedstrijden leverden zeven opeenvolgende zeges op (alleen de eerste thuiswedstrijd ging verloren). Daarin scoorde VVG 34 keer en kregen ze 12 goals tegen. Bijna zes goals per wedstrijd dus. Ik miste één thuiswedstrijd -op het moment dat VVG de enige treffer van die wedstrijd scoorde werd mijn blinde darm verwijderd- dus mijn gemiddelde bij VVG is nóg beter, 7 doelpunten per wedstrijd. Volgend jaar waarschijnlijk derde klasse, dan behalve veel goals waarschijnlijk ook wat meer spanning, want VVG is duidelijk een maatje te groot voor 4C.
Want de uitcijfers doen niet onder voor de thuiscijfers, 44 voor, 14 tegen, 6 zeges, één nederlaag. Op naar 3C dus! Op 5 april is het trouwens VVG-Godlinze, hopelijk is Godlinze dan weer een beetje bij qua gespeelde wedstrijden en wordt dat de spannende topper waarin VVG een voorschot op de titel kan nemen.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.