Amateurvoetbal Rules: Mamio-VVS Oostwold (4C) verslag + regio overzicht

Een fijn (meteorologisch) lentezonnetje boven Grunn Noord, lekker voetbalweertje kortom.
Keus zat ook nog. In 2J naar Knickerbockers-Aduard 2000, twee clubs die strijden om zich los te maken van de onderste 4 plekken, maar bij TKB vallen nooit veel goals, in elk geval niet als ik er ben, dus geen TKB vanmiddag.

In de derde klasse C spelen de nummers 7 & 8 (Lycurgus-de Fivel) tegen elkaar, staat niet veel op het spel, dus daar ga ik ook niet heen. In 5E speelt Potetos tegen SGV, voor een vijfdeklasser heeft Potetos wel erg veel degelijke uitslagen, Potetos doet nog wel mee om de strijd in de tweede periode, maar toch ga ik niet naar Potetos. Ik ga namelijk naar Mamio!

Jawel, de Goddelijke Kanaries van Selwerd in combinatie met een zonnetje en een laagvlieger op bezoek (VVS staat twaalfde), dat moet doelpunten opleveren. De uitwedstrijd eindigde in 3-3, maar dat terzijde.
4c
Mamio heeft ook nog kans op nacompetitie via de ranglijst, als Mamio vierde eindigt (en dat is dus precies waar Mamio nu staat) dan zou het kunnen/is er een redelijke kans dat Mamio  nacompetitie speelt. Concurrenten Neptunia en de Vogels spelen vanmiddag tegen de (respectievelijk) nummers één en twee, Veendam speelt uit tegen nummer negen Middelstum. Mamio zou vanmiddag dus prima zaken kunnen doen. Moeten de soms wat wisselvallige Goddelijke Kanaries eerst wel zelf van Voetbal Vereniging Sparta Oostwold winnen.

De Prijsvraag (prijs: twee vrijkaarten voor de topper VV Groningen-Zuidhorn van volgende week!):
68659-300-219-scale
De trainer van VVS in actie in de Kuip, wie is de trainer van VVS?
(En het antwoord “die in het Groningen shirt” wordt niet goed gerekend 🙂 ).

progressie MAMIO-VVS OOSTWOLD (4C) DE WEDSTRIJD 

Het werd weer een Middagje Mamio met alles er op en er aan. Nou ja, “alles” is ietwat overdreven. Het begin was nog prima, in de vierde minuut stoomde linksback Alshalali Abdulaziz op langs de zijlijn, gaf een uitstekende voorzet en die werd bij de tweede paal door Popal binnen geschoten, 1-0 voor Mamio. Het vervolg was echter een stuk minder. Zo te zien had Mamio te kampen met blessures en schorsingen want ik miste wat bekende gezichten. Dat was aan het voetbal ook te zien, want dat was vrij slecht. Veel lange halen gauw balverlies. Ook VVS bakte er niet veel van, dus erg veel spektakel was er niet voor beide goals.
Alleen Dahiradi “Abu” Abukadar was er nog eens heel dichtbij, zijn schot had meer verdiend dan binnenkant paal.

Na rust weer gelijk spektakel. Een solo leek te stranden in de VVS 16, maar via via kwam de bal voor de voeten van Popal en die schoot van dichtbij de 2-0 binnen. Drie minuten was het alweer raak, maar nu aan de andere kant. Een vrije trap werd door Goos Boven net genoeg getoucheerd om het hoekje in te rollen, de anschluss, 2-1.

De oliedomme rode kaart ontbrak ook vanmiddag niet. De maker van beide Mamio goals Popal liep de bal over de achterlijn, pakte de bal op en schoot hem loeihard tegen de VVS keeper. In de eerste helft had hij al geel gehad wegens irritant gedrag jegens de scheidsrechter, nu dus zijn tweede geel en na 58 minuten moest Mamio verder met 10 man. Dan zie je de bui al hangen, VVS kwam beter in de wedstrijd, maar kreeg ook geen echt grote kansen. Voorin hield Abukadar  nog wel eens het overzicht en deed nog wel eens iets handigs, zijn collega voorin blonk uit in dom balverlies, kansloze pogingen op doel en te ver doorgezette acties. In de 89′ minuut was daar dan toch de uitgelezen kans op de 3-1, alleen op de keeper af bleef Earl Perre koel en rondde doeltreffend af, 3-1.

Twee minuten later kwam dan toch weer de spanning terug, Gerard Welp kopte raak uit een voorzet vanaf links, 3-2. De rest van de blessuretijd kwam Mamio schadevrij door zodat drie zwaarbevochten punten in de pocket konden.
Concurrenten Neptunia (1-7 tegen VVG), de Vogels (6-0 bij Zuidhorn) en Veendam (8-0 bij Middelstum) verloren allemaal, dus deed Mamio goede zaken in de strijd om plek vier.

Mamio-VVS (1-0) 3-2
3.  1-0 Popal, 47. 2-0 Popal, 50. 2-1 Boven, 53. ROOD Popal (Mamio)
90. 3-1 Perre, 90+2 3-2 Welp

De Rest
The Knickerbockers (2J) wonnen met 2-0 van Aduard 2000.

In Fryslan (3B dus) moet Dokkum thuis tegen Rottevalle, die staan één na laatste, moet Dokkum dus wel kunnen winnen.
Lukte niet, Dokkum verloor met 0-1…
Buh Kwiek staat tweede (op zeven punten van Hardegarijp) en ontvangt RWF (vijfde).
En won met 2-0.

Lycurgus-de Fivel (3C) eindigde in 1-0.
VVK ontsloeg anderhalve week geleden zijn trainer, het schokeffect had geen enkel effect (sowieso… amateurclubs die hun trainer ontslaan, waanzin), ze verloren het zespuntenduel bij Westerlee en staan troosteloos laatste. Vanmiddag moeten ze uit naar nummer drie, de Heracliden.
En VVK stuntte met een verrassende 1-3 zege!

In 4C gaat VVG op bezoek bij Neptunia, die staan zesde. Daarna treft VVG de nummers 2 t/m 4 en kan de titel veilig gesteld worden.
VVG mist de nodige spelers, des te knapper is de 1-7 zege van vanmiddag. Volgende week de topper tegen Zuidhorn. Die wonnen vanmiddag met 6-0 van de Vogels.
Nummer 3 Godlinze won ook dik, met 9-0 van GVAV Rapiditas.
De wedstrijd van Potetos ging niet door vanwege twee sterfgevallen in de Potetos kring. Alle Poteti sterkte gewenst. 

Advertenties

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.