Amateurvoetbal Rules: Gruno-Bellingwolde (3C)

Gruno had een belabberde start (slechts 2 punten uit de eerste 10 wedstrijden), maar haalde 13 punten uit de 8 volgende wedstrijden. Maar heeft de punten nog steeds hard nodig om directe degradatie te voorkomen. De ploegen boven Gruno (Dertiende en daarmee één na laatste met 15 uit 18) hebben niet alleen meer punten, maar hadden daar ook minder wedstrijden voor nodig. Zo heeft Bellingwolde één punt meer en twee wedstrijden minder gespeeld. Dus was het zaak het onderlinge duel te winnen.

grubelDe start van Gruno was niet al te best en dat bleek een voorbode voor de rest van de eerste helft. Er ging van alles mis, het was los zand en de ene foute pass werd gevolgd door de andere. Bellingwolde profiteerde daar slechts één keer van, in de 11′ minuut strafte Melvin Ubbels balverlies bij Gruno achterin af en schoot knap in de lange hoek raak, 0-1.
Bellingwolde speelde ook niet geweldig, creeërde ook niet veel, maar er zat bij de gasten wel meer overleg en voetbal in de ploeg voor wat betreft de eerste helft.

Na rust speelde Gruno nog steeds niet goed, maar wel een stuk beter dan voor rust. Het zette Bellingwolde vast op eigen helft, kreeg ook wat mogelijkheden maar had een gruwelijke blunder van de Bellingwolde keeper nodig om in de 58′ minuut op 1-1 te komen. De keeper liet een slap balletje glippen waarop Wesley Elzer attent was en zijn voet tegen de bal zette en scoorde. In het vervolg bleef Gruno de gasten op eigen helft vast zetten en bleef het op zoek naar de zege. Het pakte anders uit.

In de 83′ minuut kreeg Bellingwolde een vrije trap halverwege de Gruno helft. De bal werd vanaf de zijkant de zestien meter ingeslingerd en bij de tweede paal door Martin Ras binnen gewerkt en zo kwam Bellingwolde tegen de verhouding op 1-2. Het bleek een mokerslag voor Gruno, het geloof was weg, de benen verzuurd en in de 88′ minuut werd het via opnieuw Ubbels ook nog 1-3. In de 90′ minuut gingen er nog twee Bellingwolders alleen op de Gruno keeper af en was het Teun Gerrits die het laatste tikje gaf en de geflatteerde 1-4 aan liet tekenen.

Gruno-Bellingwolde (0-1) 1-4
10′ 0-1 Ubbels, 58′ 1-1 W. Elzer, 83′ 1-2 Ras,  88′ 1-3 Ubbels, 90′ 1-4 Gerrits

Totaal uitzichtloos is het nog niet, de concurrenten zullen vast niet al hun inhaalwedstrijden winnen, maar penibel was het al en is het nu eens te meer.
De nummers 13 & 14 degraderen rechtstreeks, de nummer 11 & 12 spelen nacompetitie om lijfsbehoud.
3cdegraDe Rest:
#In 2L ging Groninger Boys na 3 zeges op rij hard en verrassend onderuit bij de nummer 11, TEVV, het werd liefst 4-1.
Volgende week komt koploper WVV op bezoek. GB staat nu derde op 13 punten van WVV.
#In 4C verloor VVK thuis met 2-3 van Zuidlaarderveen.
#Forward, de koploper van 3C, kwam niet in actie vanwege trieste familieomstandigheden, de vader van Forward twins Maikel & Nick Breukelman overleed afgelopen week op slechts 50 jarige leeftijd…
Sterkte gewenst met deze enorme klap mannen…

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.