Abubakari belt… en WINT!!!!!!1!!!

DSCF5110Het was best wel weer een feestweekend, afgelopen weekend. Niet alleen omdat ieders favoriete kat Ziggy (links) zondag de gezegende leeftijd van zestien bereikte middels het zijn van jarig (en still going strong, al stinkt ie wel nogal uit zijn bek, it’s okay, we love you anyway), ook niet omdat Ajax naar mij luisterde, want dat moest juist niet, ook niet omdat Mamio met 10 man toch nog won, dat was mooi, maar verwacht.
Nee, het was feest omdat ik weer eens wat gewonnen had.
Laatst stond er in de onvolprezen VARA Gids een bel & win een boek naar keuze mogelijkheid. Dus ik bellen en -tactisch genie als & dat ik ben- dan niet kiezen voor het boek wat de week daarvoor bij DWDD door Pino himself tot boek van de maand gekozen was, maar voor een ander (en ook nog dikker) boek. Want dat is succes gegarandeerd. Van 5 miljard bellers kiezen er 4,heelveelnegens voor dat DWDD boek van de week, die winnen dus bvrijwel allemaal niks, juist de paar slimmerds die een ander boek (er stonden een stuk of 1012 boeken waar je uit kon kiezen) kiezen vallen in de prijzen.
Kom ik zaterdag bij het voetbal vandaan thuis, ligt daar een enorm dik boek op de tafel, de envelop was reeds open gescheurd, geeft niet, dat weet je met drie nieuwsgierige vrouwen (41, 11 en 8 jaar oud) indahouse.

De Zoon, geschreven door Phillip Meyer. Dik 600 paginas.
De synopsis:
9789023479444_de_zoonIn 1836 wordt het eerste mannelijke kind geboren in de zojuist opgerichte staat Texas. Twaalf jaar later wordt deze Eli McCullough gevangengenomen door een groep Comanche-indianen. Eli weet zich vervolgens snel aan te passen aan het bikkelharde leven als Comanche. Maar wanneer de stam door ziekte, hongersnood en blanke soldaten wordt gedecimeerd, raakt Eli geïsoleerd; hij is geen indiaan, maar ook zeker geen blanke meer. Wat volgt is een avontuurlijke reis vol tragiek, geweld en geluk van een man die koste wat kost iets wil bereiken in zijn leven. Naast Eli’s verhaal wordt ook dat van zijn zoon Peter verteld, die de prijs moet betalen voor zijn vaders onophoudelijke onrust en zucht naar macht. En het verhaal van de achterkleindochter, J.A., een vrouw die zich staande moet zien te houden in de door mannen gedomineerde olie-industrie.

De zoon is een adembenemend epos over mensen die geschiedenis schreven, een instant klassieker in het genre. (NU.nl)

De zoon is een zich wijd vertakkende vertelling die het complete Amerika, die reus op lemen voeten, in het literaire vizier krijgt. Wat de lezer dan ziet is een adembenemend en schokkend vergezicht dat aan Gibbons analyse van het Romeinse Rijk doet denken. (Graa Boomsma, Athenaeum)

Lijkt mij een mooi boek en een mooie prijs, u zult mij er op deze webzijde tzt nog wel over horen. Eerst nog een zootje biepboeken lezen.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Boeken en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Abubakari belt… en WINT!!!!!!1!!!

  1. Pingback: Recensie: De Zoon – Philipp Meyer | Abubakari de Vries' Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.