Amateurvoetbal Rules: Mamio-VV Groningen (4C)

VVG op bezoek bij buurtgenoot Mamio, de koploper op bezoek bij nummer vier. Het gat is (19 punten) dermate groot dat het niet echt een topper genoemd kan worden. Alleen Zuidhorn en Godlinze kunnen VVG nog een beetje bijbenen. Zuidhorn werd vorige week echter al op 9 punten gezet en over 14 dagen (volgende week is er een inhaalronde en is VVG vrij) komt Godlinze op bezoek bij VVG, wint VVG dat ook dan staat Godlinze ook op 10 punten achterstand. En dan zou VVG de week er op bij GVAV al kampioen kunnen worden (mits Zuidhorn en Godlinze dan punten verspelen) en anders een week later thuis tegen VVS Oostwold.

mvvgMaar eerst dus nog Mamio uit. Altijd lastig? Mwoah, daarvoor is VVG veel te sterk. Ook voor Mamio, wat leuk mee voetbalde, ook wel wat kansjes kreeg, maar  simpelweg de veel mindere was van VVG wat meer en betere kansen kreeg. Al na 50 seconden scoorde Robert Oosterhof met een mooie boogbal, maar dat feest ging niet door omdat de Mamio vlagger de vlag omhoog stak. Dat deed hij in de 9’minuut toen René Kliphuizen scoorde weer, maar nu wees de scheidsrechter wel naar het midden, 0-1. Ook in de 24′ minuut stak de grensrechter van Mamio de vlag weer omhoog toen VVG scoorde (intikker Oosterhof), maar ook nu werd de goal niet afgekeurd, 0-2. Ik kon vanuit mijn positie niet zien of het wel of geen buitenspel was, wat wel opviel was de Mamio grensrechter wel heel erg vaak voor buitenspel stond te vlaggen.
Hoe dan ook, 0-2 na 25 minuten, in de vorige ontmoeting kwam Mamio nog terug tot 2-2 na een 2-0 achterstand (uiteindelijk won VVG met 4-2), dat zat er vanmiddag niet in. In de 33′ minuut kreeg VVG een vrije trap net buiten de zestien, Jhonny Meter nam hem en raakte de hand van een Mamio speler, de scheids zag er opzet in, penalty dus. Die werd door Jhonny Meter zelf benut, 0-3. Een minuut later kopte Amadou Camara een voorzet van Marlon Akloe in eigen doel en toen stond het in de 35′ minuut al 0-4.

Na rust gebeurde er niet heel veel bijzonders meer. Beide ploegen kregen nog wel wat kansjes, maar het duurde tot de slotfase voor er nog gescoord werd. Eerst scoorde Mamio, maar die treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Mamio boos en protesteren, dan weet je dat de concentratie weg is en de bal er meestal een halve minuut later aan de andere kant in ligt.
En inderdaad, een halve minuut later stond het 0-5. Andy Stienstra gaf de assist, René Kliphuis scoorde. Dat was trouwens de 100ste goal van VVG dit seizoen. In de 89′ minuut redde Earl Perre de eer voor Mamio nog, hij maakte 1-5, tevens de eindstand. Godlinze en Zuidhorn wonnen ook weer.

De rest:
*Knickerbockers steeg naar de vijfde plaats in 2J door thuis met 3-1 van nummer twee ZFC te winnen. En strijd en passant nog mee om de derde periodetitel.
*In 3B speelden Dokkum en Buh Kwkiek allebei (thuis) gelijk tegen een laagvlieger. Dokkum 2-2 tegen Grijpskerk (11de) en BK 0-0 tegen Rottevalle (10de).
*In 3C ging Lycurgus de laatste weken lekker, 12 uit 4 en koploper in de derde periode. Tegenstander Appingedam stond kortgeleden nog royaal bovenaan maar verloor in de laatste 3 duels 8 punten en scoorde bovendien nul goals en verspeelde vorige week in een onderling duel de koppositie aan Gorecht. Helaas voor Lycurgus had Appingedam juist vanmiddag de vorm weer terug gevonden, het werd 2-5.
*VVK ging met 4-0 onderuit bij Glimmen en blijft laatste, de volgende wedstrijd komt Poolster op bezoek, die staan twee plaatsen hoger met twee punten meer en een wedstrijd minder, een must win dus voor VVK.
*In 5F won Potetos thuis met 3-0 van Velocitas, darmee blijft Potetos in de race om de tweede periodetitel. De achterstand die goedgemaakt moet worden (op WVV) is 1 punt. Volgende wedstrijd is WVV-Potetos.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Amateurvoetbal Rules: Mamio-VV Groningen (4C)

  1. Pingback: Amateurvoetbal Rules Mamio-VV Groningen | Abubakari de Vries' Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.