Amateurvoetbal Rules: De topper in 4C VV Groningen – VV Godlinze

Koploper VVG begon de topper tegen nummer twee Godlinze met zeven punten voorsprong. Winst betekende dat de titel volgende week uit tegen GVAV Rapiditas binnen gehaald zou kunnen worden. Verlies zou ook geen enorme ramp betekenen, VVG laat dermate weinig punten liggen dat het waarschijnlijker lijkt dat de titel dan nog steeds wel binnen gehaald zal gaan worden. Godlinze is één van de twee ploegen waartegen VVG dit seizoen punten verspeelde. 
Op 19 november verloor VVG  met 5-3. Het was het laatste puntverlies, sindsdien werd er 11 keer op rij gewonnen.
Godlinze streed dus vanmiddag voor zijn laatste kans, voor hun telde alleen winst.

vvggod
Het begon niet echt spectaculair, de wedstrijd was lange tijd in evenwicht zonder dat er grote kansen ontstonden. Zo’n beetje halverwege de eerste helft ging een Godlinzer alleen op VVG keeper Duut af. Hij werd door Raymond Lantinga van achter aangetikt binnen de zestien; Rood voor Lantinga en een strafschop voor Godlinze. Die werd door Danny de Vries benut en zo stond het dus 0-1 voor Godlinze.

Het was voor VVG het moment om een tandje bij te zetten. In het vervolg waren de beste kansen voor de tien van VVG. Zo kreeg Robert Oosterhof een minuut of tien voor rust een grote kans, maar in plaats van gedecideerd raak te knallen probeerde hij het met een (te slappe) lob. Vlak voor rust ramde Evert Zwaagman de bal nog tegen de onderkant lat, ruststand ietwat tegen de verhouding in 0-1.

Na rust was het eenrichtingsverkeer, VVG viel aan en zette het met een man meer spelende Godlinze vast op eigen helft. VVG kreeg ook al snel loon naar werken, een mooie crosspass van Martijn Oppewal werd door Robert Oosterhof in ene diagonaal binnen geschoten, fraaie treffer en binnen vijf minuten na rust al de gelijkmaker. VVG bleef ook de rest van de tweede helft de betere.
Het kreeg de kansen op meer, maar het bleef op 1-1 staan. Tot vier minuten voor tijd…
Een hoekschop waarbij Godlinze niet goed op stond te letten waardoor Martijn Oppewal de ruimte kreeg om de 2-1 binnen te koppen. Dik verdiend want VVG was ook met een man minder de betere ploeg die bovendien de aanval bleef zoeken waar Godlinze zich beperkte tot verdedigen en counteren. Bijna kwamen de gasten echter nog langszij, een fraai schot eindigde op de binnenkant paal. En daarmee boekte VVG zijn twaalfde zege op rij en kan het volgende week bij GVAV Rapiditas dus de titel pakken.

DE REST:
3C
Een veld verderop was het zo’n beetje do or die voor VVK. Die staan laatste en kregen het twee plaatsen hoger staande Poolster op bezoek. Verschil vooraf: Twee punten.
Net als twee weken geleden kwam VVK met 2-0 achter, kwam het terug tot 2-2 om vervolgens alsnog met 2-4 te verliezen. Degradatie lonkt voor VVK, in de laatste 4 wedstrijden moeten 5 punten goed gemaakt worden.
In 3C heeft Lycurgus nog kans op nacompetitie voor promotie, via de eindstand, maar ook via de derde periodetitel. Vanmiddag werd bij koploper Gorecht een punt gepakt (1-1).
Wat voornaamste concurrent Pelikanen gedaan heeft is nog onbekend, die staan nu gelijk met Lycurgus, maar als ze gewonnen hebben dus drie punten voor.
2J
Knickerbockers is ook nog in de strijd om de derde periodetitel verwikkeld. Al wordt het na vanmiddag erg lastig, bij Drenthina werd met 2-1 verloren, het gat met Groen Geel is nu 5 punten.
4C
Mamio zou door vierde te blijven ook nacompetitie om promotie kunnen gaan spelen, vanmiddag werd uit tegen rode lantaarndrager Engelbert met 0-1 gewonnen waardoor Mamio na dit weekend vierde blijft.
5F
Potetos speelde uit tegen WVV met 2-2 gelijk.
3B
Dokkum speelde vanmiddag in Stad tegen Gronitas. Maar ik koos dus voor VVG-Godlinze. Al had ik daarna nog wel een stuk Gronitas-Dokkum kunnen gaan kijken want die wedstrijd begon veel later. Maar ik had geen zin om voor 45 minuten Gronitas-Dokkum naar het Stadspark te fietsen. Wat ik miste? Een 4-2 zege voor Dokkum. Volgend jaar Dokkum maar bij Lycurgus, VVG en Mamio in 3C!

 

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.