Amateurvoetbal Rules: Forward – HSC (3C) & PECMAN eats Ajax

Het hád een vrolijke paas passzondag moeten worden. Het viel behoorlijk tegen…
Het hád moeten beginnen met het kampioenschap van Forward in 3C. Dan had Helpman punten moeten verspelen bij ZNC en zou Forward van HSC (de nummer van 3C) moeten winnen.
appelvlaai
Bij Forward twijfelde niemand er nog aan, de titel zou passzondag gepakt worden! Het terrein was versierd (met ballonnen!), er stond een (mini) tribune, er was wat meer thuispubliek dan gebruikelijk en ook de weergoden werkten mee.

De opening was een beetje moeizaam, HSC kreeg een grote kans, maar die werd door doelman Keith Haring verijdelt.
De Forwardiaan die langs de kant via een luidspreker commentaar leverde werd op last van de scheidsrechter, een wat oudere man die wat moeizaam liep en de uitstraling van een lieve opa had,  het zwijgen opgelegd en daarna kwam Forward beter in de wedstrijd en had HSC eigenlijk niet veel meer in te brengen. Forward had de wedstrijd onder controle. Het was wachten op de 1-0. En die viel dan ook, na een dik half uur kopte Maikel Breukelman raak uit een puntgave voorzet van Jan Willem Donkerbroek. Daar bleef het qua treffers bij in de eerste helft.

In de rust bleek dat Helpman (en ZNC) niet mee werkten aan het geplande Forward feest. Daar waren ze ongeveer drie kwartier eerder al begonnen en daar stond het kort voor tijd 2-0 voor Helpman. Misschien dat het de wat tamme tweede helft verklaart. HSC had duidelijk zijn dag niet, bij Forward leek het heilige vuur ook verdwenen.

Moet je dus wel oppassen dat je je zes punten voorsprong (met nog twee wedstrijden te gaan) niet ziet slinken door HSC terug in de wedstrijd te helpen. Maar dat gebeurde niet, in de 69′ minuut werd het 2-0 toen één der Forwardianen koel bleef toen hij alleen voor de HSC keeper kwam en raak schoot. Vier minuten later viel de definitieve beslissing. Een strafschop voor Forward en rood voor HSC. De penalty werd door Maikel Breukelman benut, 3-0.

Daarmee bleef het gat met Helpman dus 6 punten en volstaat een gelijkspel uit bij ZFC Zuidlaren voor de titel. Mocht dat onverhoopt mislukken dan is er op de laatste speeldag een nieuwe kans als Gruno (één na laatste) op bezoek komt. Zal wel goed komen dus.

En toen… De bekerfinale. Tsja… Vuurwerk, een vuurpijl van de voet van Ricardo van Rhijn!
…en nog meer vuurwerk.

pecmanEen zwarte dag voor Ajax.  Een blamage op en buiten het veld. De over het algemeen vrij degelijke ploeg heeft dit seizoen toch een paar hele forse uitglijers gehad. PSV uit, Red Bull uit en thuis, maar vooral deze finale. Zo verlies je twintig wedstrijden op rij niet, krijg je zelden meer dan 1 goal tegen en zo ga je met 5-1 onderuit tegen PEC Zwolle.
Ik vrees dat er toch wat te makkelijk over het binnenhalen van de beker werd gedacht. Het zijn sterke benen die de weelde van een dergelijke favorietenrol kunnen dragen…

Na de beide schrobberingen tegen RB Salzburg toonde Ajax veerkracht (4-0 tegen AZ en 2-1 in de Kuip tegen Feyenoord), dus hopelijk staan ze er zondag weer en kan de nare smaak ietwat weggespoeld worden met het behalen van de titel. Maar voorlopig heeft elke rechtgeaarde Ajacied (zij die hun club niet kapot maken met idiote “kijk mij eens” acties dus) een smaak in zijn mond alsof hij een rot paasei in zijn mond heeft.
Ajax was een eitje voor PEC Zwolle.
Hoogtepunt (behalve die poeier van van Rhijn) was wel toen mijn negenjarige dochter na het buitenspelen vlak voor tijd naast me op de bank kwam zitten, een blik op de stand wierp en geschokt riep “WAT IS DIT!!???”
Tsja, hoe leg je zoiets uit…

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Ajax, Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.