Amateurvoetbal Rules: VVK-Farmsum (zondag 4C )

ZONDAG:

Vanmiddag was het kiezen tussen VVK en Gruno. Beide spelen tegen degradatie al staat VVK er een stuk beter voor. Die konden zich vanmiddag thuis tegen Farmsum definitief veilig spelen. Beladen duel, in Farmsum liep het volledig uit de hand, beide clubs kregen nav dat duel vijf punten in mindering. Farmsum bleek om 12.45 gebeld te hebben dat ze vanmiddag niet kwamen… ******************************************************************************** Dat was zondag, vanavond (donderdag) werd de wedstrijd alsnog gespeeld.

Het niet op komen dagen van zondag had Farmsum nog eens 3 punten in mindering opgeleverd waardoor ze nu dus 8 punten in mindering hebben en rechtstreekse degradatie in plaats van redding via de nacompetitie opeens dreigt. Overigens hadden ze ook zonder die 8 strafpunten één na laatst gestaan. fredVoor VVK was het nog steeds zaak te winnen en daarmee degradatie definitief af te wenden.  VVK zou zonder de 5 strafpunten trouwens vijfde staan. Het verschil tussen subtop en toekomstig vijfde klasser was vanavond goed te zien. In een wedstrijd het predikaat “Amateurvoetbal Rules” waardig speelden ze zich veilig.

 

Dat gebeurde overigens na een slechte start, na 8 minuten verraste Sean de Jonge zijn eigen keeper met een kopbal die met een fraaie boog in het eigen doel verdween, 0-1. VVK stelde echter snel orde op zaken, vijf minuten later stonden ze alweer met 2-1 voor dankzij treffers van Germain Pinas en Bart Kuper. En in de 20′ minuut stond het ook al 3-1 na een treffer van Saki Harpal en leek handhaving binnen.  VVK was heer en meester, had pech dat een goeie kans oog in oog met de keeper op de lat uiteen spatte en liet verder nog wat kansen op meer liggen, ruststand 3-1.

 

Na rust ging het zeer vlot, na anderhalve minuut 4-1 (Max Pinas) en een minuut later 5-1 door Saki Harpal. VVK kreeg daarna nog ettelijke mogelijkheden de score uit te breiden, maar pas in de slotfase werd er weer gescoord. Eerst door Farmsum, kadootje nummer twee, de VVK keeper liet een slap schot door zijn handen en voeten glippen, 5-2. In de 88′ minuut kwam Giovanni Salvo oog in oog met de keeper, hij scoorde met een fraaie stift, waarmee de 6-2 op het bord kwam. In de slotminuut nog een knappe treffer, uit een corner kwam de bal bij een Farmsumer die vanaf de punt van de 16 in de verre hoek raak schoot, 6-3. Mooie uitslag, leuke wedstrijd.

De wedstrijd in Farmsum liep flink uit de klauw, vanavond bleef het rustig en was er niks van enige wrijving te merken, een sportieve wedstrijd in een normale sfeer.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.