Amateurvoetbal Rules: De Laatste Ronde

Dit weekend de laatste ronde van de competitie. Een overzichtje van de clubs in de Abubakari Delta Selwerd/Paddepoel/Zernike/Vinkhuizen. Tevens vooruitblik op dit laatste weekend.

ZATERDAG
In 2J zijn the Knickerbockers safe en promoveren zit er ook niet meer in. Het zit dicht bij elkaar onder de top in 2J. TKB staat nu zesde maar kan na vanmiddag vijfde staan maar ook nog naar de negende plaats zakken. Ze spelen vanmiddag uit tegen Marum, die staan dertiende en hebben nog kans directe degradatie te ontlopen.
Marum-The Knickerbockers

In 3C ga ik vanmiddag naar VVK-Glimmen. VVK staat laatste, moet winnen en dan hopen dat Westerlee en Poolster verliezen. Dan is er nog een herkansing in de nacompetitie. Poolster moet uit tegen Gorecht, die staan gedeeld eerste, zal Poolster wel verliezen.
Maar Westerlee ontvangt Noordwolde, die staan tiende en zijn safe. VVK zal zelf van de nummer 5 moeten winnen, die hebben nog een kans op nacompetitie. A Hell of a job dus voor VVK om directe degradatie te ontlopen.
Voor Lycurgus is er nog een kleine kans op nacompetitie om promotie. Lycurgus moet zelf van Scheemda (elfde) winnen en hopen dat Glimmen van VVK verliest en Heracliden van SJS verliest.
VVK-Glimmen
Lycurgus-Scheemda

In 4C is VV Groningen glansrijk kampioen geworden. Vanmiddag sluiten ze af met een thuiswedstrijd tegen Corenos, die kunnen de punten nog goed gebruiken om nacompetie te ontlopen.
Voor Mamio lonkt de derde periodetitel. Ze staan bovenaan in die periode, winst bij Noordpool (negende) volstaat. Maar ook bij verlies speelt Mamio volgens mij als nummer vier in de competitie nacompetitie omdat de periodetitel van kampioen Groningen door schuift.
VV Groningen-Corenos
Noordpool UFC – Mamio

In de vijfde klasse F is Potetos al klaar en vijfde geworden. Geen uitzicht op promotie via nacompetitie meer, dus ook volgend jaar is Potetos vijfde klasser. 

ZONDAG
Groninger Boys staat vierde in de tweede klasse L en zal daar ook eindigen.

Dat betekent nacompetitie om promotie naar de eerste klasse en naar verluid treffen ze de derde periodekampioen van 2K, Dalen. Laatste wedstrijd van het reguliere seizoen is thuis tegen Actief. Die kunnen de nacompetitie nog ontlopen door bij GB punten te pakken.
Groninger Boys – Actief

In 3C treffen kampioen Forward en Gruno (één na laatste) elkaar in de laatste wedstrijd.
Forward is vorige week kampioen geworden en Gruno moet hopen dat de studenten hun sportieve plicht niet serieus nemen. Bij winst kunnen ze directe degradatie nog ontlopen en nacompetitie halen, maar ze zijn dan wel afhankelijk van de resultaten van ASVB en de Vogels. Die spelen beide thuis tegen clubs die nergens meer om spelen.
Forward-Gruno

In 4C speelde VVK zich donderdag definitief veilig. De laatste wedstrijd is uit tegen Heiligerlee. Die staan eerste en hebben aan één punt genoeg om kampioen te worden.
Heiligerlee-VVK

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.