Amateurvoetbal Rules VVK-Glimmen (3C) en VV Groningen-Corenos (4C)

Do or die (en dan nog maar afwachten) voor VVK.
VVK staat laatste, moet winnen en dan hopen dat Westerlee en Poolster verliezen. Dan is er nog een herkansing in de nacompetitie. Poolster moet uit tegen Gorecht, die staan gedeeld eerste, zal Poolster wel verliezen.

Maar Westerlee ontvangt Noordwolde, die staan tiende en zijn safe. VVK zal zelf van de nummer 5 moeten winnen, die hebben nog een kans op nacompetitie. Eerder dit seizoen eindigde Glimmen-VVK in 6-0.
A Hell of a job dus voor VVK om directe degradatie te ontlopen.
De weergoden werken niet echt mee, regen regen en nog eens regen op deze laatste speeldag…
Maar goed, plu en regenjas mee, voor je het weet is het zomerstop en is er heel geen voetbal meer, dus geniet ik er nog even van nu het nog kan!

vvk                                                           VVK-GLIMMEN
In de eerste helft bleef een verbeten spelend VVK redelijk makkelijk overeind. Glimmen was beter, speelde wat makkelijker maar slaagde er niet in echt grote kansen te creeëren. Wat schoten van buiten de 16, en wat pogingen die geblokt werden, dat was het wel zo’n beetje. VVK kon er aanvallend weinig tegenover stellen, maar was er tien minuten voor rust tot twee keer toe toch dichtbij. Eerst werd een VVK voorzet bijna in eigen Glimmen doel gewerkt en uit de daaropvolgende afgeslagen corner kwam de bal in tweede instantie op de bovenkant lat terecht. Het bleek de voorbode voor VVK happiness, in de 40′ minuut ging een voorzet vanaf links aan de ene VVK’er voorbij maar werd bij de tweede paal alsnog gedecideerd binnen geschoten, 1-0! En die 1-0 voorsprong nam VVK mee de kleedkamer in.

In de kleedkamer van Glimmen waren in de rust schijnbaar harde woorden gevallen, of misschien werden de spelers gewoon goed geinstrueerd, want na rust speelde Glimmen een stuk beter. De gasten hadden nog kans op nacompetitie, maar dan diende er wel gewonnen te worden.
De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten, een geplaatst hard schot in de 54′ minuut was de voorbode van VVK onheil en betekende de 1-1. Een minuut later miste Glimmen van dichtbij voor open goal, maar weer een minuut later was het alsnog raak, 1-2. Die klap kwam VVK niet meer te boven. Een kwartier voor tijd kwam de VVK keeper te wild in en veroorzaakte zo een strafschop, die werd benut, de definitieve knock out voor VVK. De aangeslagen ploeg liep in de slotfase nog drie keer schade op zodat de eindstand niets aan duidelijkheid te wensen over liet, 1-6. Over het gehele seizoen gezien en gelet op het hoge aantal tegentreffers is VVK denk ik ook beter op zijn plek in de vierde klasse.

                                      VV GRONINGEN-CORENOS
Een veld verderop speelde kampioen VV Groningen tegen het nog in degradatienood verkerende Corenos. Bij VVG is het heilige vuur gedoofd sinds de titel binnen is. De twee wedstrijden die volgden gingen beide verloren.
Daarbij kan ter verdediging gezegd worden dat VVG te maken heeft met veel blessures en dat topschutter Robert Oosterhof voor vier wedstrijden geschorst is. Maar aan de andere kant is het ook wel weer zo dat het wel wat erg vrijblijvend en gemakzuchtig oogt bij VVG.

Corenos profiteerde vanmiddag ook, ze scoorden na 8 minuten 0-1, zagen VVG na een minuut of twintig via Hilco van Leeuwen op 1-1 komen maar namen niet veel later uit een vrije trap wederom de leiding. Een stief kwartier na rust werd het 1-3, VVG kwam nog één keer terug in de wedstrijd, moest door alweer een blessure met 10 man verder (met linksbuiten van Leeuwen inmiddels in het doel) en zag Corenos nog uitlopen naar 2-5. De gasten waren gebrand op een goed resultaat, bij VVG ontbrak het heilige vuur. Tis nait aans, minder kampioen zijn ze er niet van geworden, toch is het jammer dat de glans er zo toch een beetje af gegaan is.

Kan zijn dat er in de laatste minuten nog gescoord is (dat kun je wel stellen, het is nog 4-6 geworden), deze verzopen kat had het wel gezien. Laatste ronde, half mei… Het leek wel herfst.


De Rest
Het zit dicht bij elkaar onder de top in 2J. TKB staat nu zesde maar kan na vanmiddag vijfde staan maar ook nog naar de negende plaats zakken. Ze spelen vanmiddag uit tegen Marum, die staan dertiende en hebben nog kans directe degradatie te ontlopen.
Marum-The Knickerbockers 3-2
(TKB is zesde geworden).


Voor Lycurgus is er nog een kleine kans op nacompetitie om promotie. Lycurgus moet zelf van Scheemda (elfde) winnen en hopen dat Glimmen van VVK verliest en Heracliden van SJS verliest.
VVK-Glimmen 1-6
Lycurgus-Scheemda 5-1
Poolster verloor. Bij winst had VVK een beslissingswedstrijd tegen Westerlee (3-3 tegen Noordwolde) gehad.
Lycurgus is zesde gebleven en uitgespeeld.

In 4C is VV Groningen glansrijk kampioen geworden. Vanmiddag sluiten ze af met een thuiswedstrijd tegen Corenos, die kunnen de punten nog goed gebruiken om nacompetie te ontlopen.
Voor Mamio lonkt de derde periodetitel. Ze staan bovenaan in die periode, winst bij Noordpool (negende) volstaat. Maar ook bij verlies speelt Mamio volgens mij als nummer vier in de competitie nacompetitie omdat de periodetitel van kampioen Groningen door schuift.
VV Groningen-Corenos 4-6
Noordpool UFC – Mamio 2-1
Corenos is dankzij de zege bij VVG gevrijwaard van nacompetitie.
Mamio verloor bij Noordpool en verspeelt de periode aan Godlinze, maar is wel vierde geworden. VVG won de eerste periode, nummers twee en drie Godlinze en Zuidhorn hebben al een periode, dus gaat die VVG periodetitel naar Mamio. Lijkt mij.

Kijken we als Frys om utens ook nog even in 3B hoe Dokkum en Buh Kwiek gefinisht zijn.
Dokkum won thuis met 4-2 van ONT en eindigt op de zevende plaats. Buh Kwiek won ook, met 1-2 bij WTOC en eindigt tweede (op 1 punt van Hardegarijp), die gingen hakkelend en struikelend door het slot van de competitie maar pakten vanmiddag met een 4-4 gelijkspel het laatste benodigde punt. Buh Kwiek speelt nacompetitie om promotie naar de tweede klasse waarmee de Derby van Dokkum dus ernstig in gevaar komt.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.