LIVE IN VERA: Cloud Nothings (29 mei 2014)

Cloud Nothings, die zag ik vorig jaar ook in Vera.
euro2012_151Aangezien mijn favoriete Vera poster maker Willem Kolvoort de poster had gemaakt eerst maar een poster gescoord. Net op tijd, luttele minuten later waren ze allemaal weg. Roversgoed!
cloud-nothings-ryley-walker

Gisteren waren ze met een man minder dan een jaar geleden, maar ook met zijn drieën produceerden ze een zeer vette bak herrie. De nummers op de laatste plaat zijn sowieso wat harder dan op de vorige plaat. Het geluid stond ook weer loeihard, hetgeen overigens niet ten koste van de kwaliteit ging. De broekspijpen wapperden welig.

cloud-nothings-ryley-walker_9De keus qua repertoire lag op de laatste twee platen. Een tikkie geroutineerd ogend -wellicht omdat eerder die dag ook al op Dauwpop gespeeld was- en net als vorig jaar weinig praatjes tussen de nummers door lag de nadruk op de kortere hard en snel gespeelde songs. Pas aan het einde werden de langere nummers met noise escapades gespeeld. Ondanks dat het een prima concert was -alleen weer vrij kort, uurtje- vind ik Cloud Nothings op zijn best tijdens die noise escapades.

Het langste nummer van de laatste laat, Pattern Walks, werd er mee opgesierd, maar het geweldig(st)e lange nummer, Wasted Days, werd niet gespeeld. Gemiste kans! Overigens werd ook het andere prijsnummer van de vorige plaat, No Future No Past, pas in de tweede toegift en dus helemaal aan het einde als extraatje gespeeld. Dat zijn wat mij betreft de allerbeste Cloud Nothings nummers, die had ik eigenlijk wel op het standaard repertoire verwacht. Ter afwisseling had Wasted Days ergens in het midden van de set niet misstaan. Sowieso een nummer wat je altijd moet spelen, of je nou Cloud Nothings bent of een andere band.
cloud-nothings-ryley-walker_11

Wat overbleef was een set vol rap en hard en vuig gespeelde lofi noise rockers. Voor een trouwens zeer goed gevuld Vera, ik schat toch wel een mannetje/vrouwtje of 400. Goeie songs die live mede door het knoeterharde volume luid & duidelijk overkwamen. Cloud Nothings is een prima live band.  En toch ook wel aardig om speciaal voor mij met het oog (oor?) op mijn valpartij van afgelopen maandag Fallin’  even te spelen. Thank you guys.
Maar de volgende keer niet zo dom zijn om Wasted Days te vergeten.
FOTO’s: PEER

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Live in Vera (Concerten), Muziek en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op LIVE IN VERA: Cloud Nothings (29 mei 2014)

  1. Peer zegt:

    was indeed weer een prima concert — na laatste keer gezien hebbende — vorig jaar aug Rotown — is er geen fnok verandert en voor sommige bendes geldt dat als uitermate primadeluxe. yep.

  2. Pingback: Live in Vera 2014, terugblik & concert van het jaar (deel 1 januari-juli) | Abubakari de Vries' Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.