Amateurvoetbal Rules Groen Geel – Appingedam (nacomp. promotie 2/3 klasse)

In de Abubakari delta is het amateurvoetbal op, dus dan maar uitwijken naar andere stadsdelen. Naar Corpus den Hoorn voor de play off tussen Groen Geel en Appingedam in dit geval. Heen met de rappe punk van Buck Biloxi voor de wind in heyho let’s go tempo, terug met het wat langzamere werk van de laatste Parquet Courts cd op de koptelefoon in dito tempo fietsend.

Groen Geel redde het vege lijf voorlopig na een zeer goeie derde periode, die behalve een nacompetitieticket voor lijfsbehoud ook de derde periode opleverde. Groen Geel had om promotie kunnen spelen als ze één plek hoger waren geëindigd. Nu speelt het dus om behoud van het tweede klassersschap. In de vorige ronde werd de Pelikanen verslagen (2-1 en 5-1).

Appingedam leek op weg naar de titel in 3C maar kreeg een dip en opeens stond Gorecht naast Appingedam. Die trokken in de nek aan nek titelrace uiteindelijk aan het langste eind waardoor voor Appingedam de nacompetitie restte om alsnog promotie af te dwingen.
In de vorige ronde won Appingedam twee keer ruim van SC Bant (5-0 en 4-1).

ggapp
De winnaar van deze tweestrijd speelt volgend seizoen tweede klasse, de verliezer derde klasse.
In het begin was het verschil tussen tweede en derde klasse goed te zien. Groen Geel nam het initiatief en had een veldoverwicht. Appingedam kwam er na de eerste tien minuten echter een aantal malen gevaarlijk uit, het leverde een leuke eerste helft op. Appingedam speelde combinatievoetbal, Groen Geel zocht het meer in de lange bal naar voren.

In de 15′ minuut kwam Groen Geel op 1-0, een vrije trap vanaf de zijkant werd het met hoofd verlengt, het leverde Groen Geel een verdiende voorsprong op. Die waren ze vier minuten later alweer kwijt, de nummer 10 van Appingedam trok vanaf rechts naar binnen en schoot van net buiten de zestien de bal in de hoek, 1-1. Niet lang daarna opnieuw een grote kans voor Appingedam, maar die werd gemist.

Groen Geel pakte het initiatief daarna weer, de uitvallen van Appingedam werden allengs schaarser. Ze hadden de zaak verder echter redelijk onder controle. Pas in het laatste kwartier voor rust sloeg Groen Geel nog twee keer toe. Eerst kopte Henk Strijker in de 33′ minuut raak toen hij volledig vrij stond bij de tweede paal, vlak voor rust kwam een voorzet die bij iedereen langs ging bij de opnieuw bij de tweede paal geposteerde Henk Strijker  terecht en die schoot wederom raak, 3-1.

Na rust was het een stuk tammer. Groen Geel ging wat meer afwachtend spelen, liet Appingedam de bal en hoopte op een vlotte uitval om dan de ruimte die Appingedam weg zou geven te benutten. Geen idee of het een bewuste keus was, maar ik vond het raar. Ga je door zoals je in de eerste helft speelt kun je de definitieve knock out misschien uitdelen. Nu bleef het 3-1, pas in de slotfase kwamen er wat kansen over en weer, hoogtepunt was een poging van een meter of 40 over de Appingedam keeper heen, maar de bal ging net naast.
Appingedam leeft nog, Groen Geel heeft een redelijke uitgangspositie, kan dus volgende week nog alle kanten op.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.