Live in Vera – Parquet Courts (7 juli 2014)

De vorige keer dat Parquet Courts in Vera speelde had ik mij daar al maanden op verheugd. Light up Gold vond (en vind) ik een geweldige plaat, ik had erg veel zin om ze live te zien.
Ze speelden op woensdag in Vera. De zaterdag er voor bleek ik een geperforeerde blinde darm te hebben, de woensdag dat Parquet Courts in Vera speelde lag ik in het ziekenhuis.
Ik heb die woensdag een uur lang -van tien tot elf- vloekend voor me uit zitten mompelen. En heb van pure ellende Light up Gold maanden niet geluisterd.

Gelukkig kwamen ze juli 2014 terug naar Vera. Mijn vakantie zo gepland dat ik eerst naar PC in Vera kon en daarna pas op vakantie (voorlopig dus geen verse Abu.nl dingen, ik ben in het buitenland als we wereldkampioen worden. En ook als we het onverhoopt – ja, je weet maar nooit- niet worden). Over 14 dagen weer verse Abublakari. Gelukkig laat ik een uitgebreid archief met meer dan 1.000 bijdragen voor ieder wat wils achter, dus ga daar je daily dose of Abubakari maar zoeken.

 

Vandaag dan de herkansing.
parquet-courts Maar vandaag is Light up Gold niet hun laatste plaat. De nieuwe plaat vind ik toch een tikkie minder. Niet dat het geen goeie plaat is, maar er staan minder geweldige nummers en zelfs één of twee kutnummers op. Dear Ramona bijvoorbeeld, vind ik een zeikerig nummer. En ook het veel te lang doordreinende Instant Dissambly is niet bepaald mijn favoriet. Edoch, de rest is goed te doen, dus hopelijk vanavond gewoon een goeie mix van Light up Gold en Sunbathing Animal in Vera.

“Good to be back in Groningen” en om dat luister bij te zetten openden ze met “Always back in Town”. Alle nummers van de nieuwe plaat werden gespeeld, hoogtepunt was wat mij betreft een uitgebreide versie van de trage rocker She’s Rolling, sowieso één van mijn drie favoriete nummers van die nieuwe plaat. 

Maar het grote minpunt was wat mij betreft dat er slechts 3 nummers van Light up Gold voorbij kwamen. Na She’s Rolling werden Master of my Craft en Borrowed Time gespeeld, de opening van Light up Gold dus. Zo’n beetje in het midden van het optreden en dit suprtrio vormde voor mij het absolute hoogtepunt van de avond!

De set werd afgesloten met Light up Gold en Sunbathing Animal, de beide titelnummers, rappe punknummers, een lekker fel slot. Geen toegift, helaas, want dat had het concert helemaal afgemaakt, afsluiten met nog een set Light up Gold nummers.
Maar goed, you can’t always get what you want…

Desalniettemin was het een goed concert, daar niet van. Best te gek gespeeld allemaal, Dear Ramona duurt gelukkig ook live vrij kort, hier en daar een beetje noisy freaken -de ene gitarist deed me erg aan Thurston Moore denken- , lekker en gezond vooraan bij het podium staan -tussen de 33 fotografen, eentje verontschuldigde zich na afloop nog netjes voor eventuele overlast, erg veel last heb ik er niet van, maar een front row die voor de helft uit telelenzers bestaat, van mij hoeft het niet zo. En dan was FOTO PEER ook nog niet eens indahouse- primadeluxe concert, daar niet van. Maar de steek, daar waar ooit mijn blinde darm zat, die ik voel als ik aan oktober 2013 en het gemiste Parquet Courts concert denk is er nog steeds. Gewoon een beetje meer Light up Gold en die mindere nummers van SA overslaan en ik was voorgoed genezen geweest…

 

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Live in Vera (Concerten), Muziek en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Live in Vera – Parquet Courts (7 juli 2014)

 1. antihumani zegt:

  Het ontbreken van een toegift (Stoned & Starving bitte) was wat mij betreft het enige minpunt van deze fijne show. Geen Abubakari gezien trouwens, vrij absurd want ik stond ook vooraan.

  • Dat is inderdaad raarrr. Ik stond iets rechts van het midden tegen het podium aan-vooraan. Ik had jou wel ietwat verwacht en nog een beetje gekeken of ik je zag, het was ook wel redelijk druk, maar dan nog… Misschien na een blinde darm nu ook blinde ogen.

 2. Peer zegt:

  Abu is over het algemeen redelijk herkenbaar : DK sjurtje , hoop blala , 1/2 literje water im Faust (siert de olle punk — not) sate-pens naar vooruh! –kortom, Abu. kannie missuh

 3. Peer zegt:

  euhh , heb maar eerste bla van Abu genomen , maar ons Tommy Ramone is dan ook niet meer GODVERDOMME!!!!! ik kan hier hoop gaan ouwehoren en triestdoen — gaat niet gebeuren

  TOMMY – RAMONE FOREVER!!! GABBA GABBA HEY!!!!

  misschien niet beste keus maar wtf man

 4. Pingback: Live in Vera 2014, terugblik & concert van het jaar (deel 1 januari-juli) | Abubakari de Vries' Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.