Van het pad: Reusachtige naaktslakken in de Luxemburgse bergen

Hijgend en puffend het pad naar boven volgend was ik de rest kwijt geraakt. Die hadden een betere conditie en waren al lang boven. Ik liep een paadje in en bemerkte een verandering van het licht, het licht was opeens feller en de kleuren leken anders, veel helderder.

Ik liep, de rest zoekend,  door en hoorde een luid gestamp. Ik keek om en zag een reusachtige uit stenen en rotsen opgebouwde kolos door het bos stampen. Veertig meter hoog, minimaal. Hij was verkouden en toen hij niesde kon ik nog net op tijd dekking zoeken. Er kwam geen speeksel mee bij zijn hoesten en niezen, er kwam een lawine vrij die met grote kracht uit zijn longen geschoten werd en stenen van een halve meter door de lucht lieten vliegen. Terwijl ik in een kloof tussen twee rotsen schuilde denderde de reus voorbij. Door de trillingen gleed ik tussen de kloof door en belandde aan de andere kant van de kloof. 

Ik dacht eerst dat ik in een slangenkuil terecht was gekomen, maar het waren geen slangen maar naaktslakken. In allerlei felle kleuren, ze waren zo groot en dik als een mannen arm en ze krioelden met duizenden over elkaar heen. Overal, zo ver ik kon zien alleen maar reusachtige naakstslakken.
Ik klom in een boom die begon te schudden onder mijn gewicht en daardoor viel er nectar uit de bomen. De nectar was zo zout als patat bij McDonalds waardoor de naaktslakken begonnen te verschrompelen. Een oorverdovend kabaal makend. Ik klom uit de boom en liep het kilometerslange pad af, over de verschrompelde slakken heen. Ik klom na tientallen kilometers gelopen te hebben over een rotsblok… en daar stonden de anderen.
Waar wás jij?

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Abubakari de Vries vertelt & fantaseert & schrijft en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.