Amateurvoetbal Rules Oefenperiode 2014: Mamio (4C) – Velocitas (2K)

mamvel
Vierdeklasser Mamio tegen tweedeklasser Velocitas. Ongelijke strijd of leuke wedstrijd, dat was de vraag…

Het antwoord luidt: Leuke wedstrijd. Na rust dan. Want voor rust was het duidelijk dat er nog wel wat geoefend diende te worden. Er ging aan beiden kanten vooral heel veel mis. Tenminste in het laatste half uur van de eerste helft. Volgens tweenul was het aanvangstijdstip 19.30, volgens Velocitas.nl 19.00. Uiteindelijk bleek het om zeven uur noch om half acht te beginnen maar werd om kwart over zeven afgetrapt. Welkom bij Mamio 🙂 .
Veel nieuwe gezichten bij Mamio waaronder de van GRC overgekomen Karim Layeb en de snelle buitenspeler Kenneth Slijngaard die van Groninger Boys over kwam.

Velocitas naar verluid nog niet in de sterkste opstelling en dat was te zien. Met dit voetbal zouden ze namelijk prima in de vierde klasse thuis passen. Slechts een paar spelers ontstegen het vierde klasse niveau, waaronder de kleine aanvoerder, een fijnbesnaarde technicus, een echte nummer 10.

Voor rust was het bar en boos en ontliepen beide teams elkaar niet veel, na rust werd het dan toch nog leuk met Mamio als de iets betere ploeg.  In een tijdsbestek van negen minuten (tussen de 54′ en de 63′ minuut) was het vier keer raak.

Nigel Fecunda opende de score en zette Velocitas na de eerste uitgespeelde aanval van de Groen Witten op 0-1. Een paar minuten later trapte Karim Layeb een vrije trap binnen (1-1) en weer even later schoot Mustafa Ahmed (de nummer 10 en aanvoerder waar ik het eerder over had) geheel vrijstaand bijzonder fraai de 1-2 in de verre hoek. Twee minuten later was het alweer 2-2, Luca Amelo kreeg van de niet al te scherpe Velo verdediging alle tijd om raak te schieten en deed dat dan ook.
Met nog een kwartiertje te gaan dribbelde en kapte en draaide Karim Layeb zich een weg door de zestien van Velocitas en hij bekroonde die fraaie actie met de winnende treffer, 3-2.

Mamio maakte na rust bij vlagen een prima indruk en lijkt zich aardig versterkt te hebben. Bij Velocitas was het spel tweede klasse onwaardig, al moet ik eerlijk bekennen niet te weten hoeveel spelers Velocitas miste. Zo spelend als tegen Mamio mag ik voor Velo hopen dat het er heel wat waren…

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Abubakari de Vries vertelt & fantaseert & schrijft en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.