Amateurvoetbal Rules: Bekervoetbal zapsport: Potetos-Amicitia & The Knickerbockers-de Fivel

Niet heel veel keus vanmiddag, Lycurgus bleek donderdag al gespeeld te hebben (5-1 gewonnen van SGV) en op Potetos en Knickerbockers na speelde iedereen uit.
Ik had de keus tussen een wedstrijd uit een poule met alleen maar vijfde klassers (Potetos-Amicitia, stadsderby bovendien) of Knickerbockers-De Fivel (tweede versus derde klasser). Het werd elk de helft. Begonnen met Potetos omdat ik verwachtte dat dat een wat gelijkwaardiger duel zou worden.

Potetos eindigde vorig seizoen in de competitie een plek of vijf boven Amicitia, maar daar was vanmiddag niks van te zien. Amicitia was heer en meester en zette Potetos vast op eigen helft. Potetos voetbalde zonder enig idee en trapte de bal maar wat lukraak weg, meestal richting een tegenstander. Het wekte dan ook geen bevreemding dat Amicitia
na een dik kwartier de leiding nam, een voorzet vanaf rechts werd van dichtbij binnen getikt, 0-1. Twee minuten later mocht Amicitia onder het toeziend oog van de Potetos defensie drie keer op rij aanleggen, paal, keeper en raak, 0-2. En na 25 minuten kreeg Amicitia een makkelijk gegeven penalty voor aangeschoten hands, 0-3.

Potetos kwam net na het half uur terug tot 1-3, schoot twee keer uit de tweede lijn over en dat was het wat Potetos betrof voor rust wel zo’n beetje. Die gaan met dit voetbal geen hoge ogen ogen gooien in 5D, het was echt erbarmelijk slecht.
De vijfde klassers clash leek mij wel beslist waarop ik besloot om de tweede helft van Knickerbockers-de Fivel mee te gaan pikken en Potetos-Amicitia verder te laten voor wat het was.
(Het is uiteindelijk 1-6 geworden)

TKB stond bij rust al met 3-0 voor, ze kwamen op 4-0 en later vielen in een tijdsbestek van ongeveer tien minuten minuten nog drie treffers, eerst scoorde de Fivel uit een penalty 4-1, vlak daarop kwam TKB op 5-1 en de Fivel scoorde daarna nog een keer, 5-2. Aardige tweede helft met redelijk wat kansen voor beide ploegen, een echte wedstrijd werd het niet meer, dus won TKB vrij eenvoudig.

Dinsdag naar VV Groningen(3C)-Gorecht (2J) waarbij VVG volgens de kenners ook wel in de tweede klasse mee zou moeten kunnen. Lijkt me wel een leuk potje. Ze begonnen beide met een zege tegen een club uit 4B. Gorecht won thuis met 3-0 van GSVV, VVG won uit met 2-3 van LEO.

Andere regioclub Stad Noord uitslagen (+ de Abubakari Rootsclubs út Dokkum):
Westerlee(4)-VVK(4) 4-2
Dokkum(3)-Anjum(4) 4-3
SIOS(5)-Mamio(4) 1-1
Lycurgus(3)-SGV(5) 5-1
Be Quick D. (2)-Leovardia (4) 6-0
Potetos(5)-Amicitia VMC(5) 1-6
The Knickerbockers(2)-de Fivel(3) 5-2

Advertenties

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s