Een Duivelse Thriller: Hoorns – Joe Hill

Joe Hill, dat is  de zoon van Stephen King, eerder dit jaar las ik zijn debuut Zwart Hart (Heart Shaped Box), een prima boek. Deze week las ik zijn tweede boek “Hoorns” en dat vond ik een nog beter boek.
hoorns
Iggy Perrish wordt wakker met een kater. En met twee hoorns op zijn hoofd. Door de dag heen ontdekt hij dat mensen hem hun geheime verlangens vertellen waarna ze op slag vergeten dat ze hem gezien hebben. Als hij ze aanraakt ziet hij ook hun zonden. Iggy is verandert in de duivel. Hoe dat komt blijkt in het slot pas.

Iggy wordt door iedereen met de nek aangekeken omdat behalve zijn broer iedereen hem er van verdenkt dat hij zijn jeugdliefde Merrin Williams verkracht en vermoord heeft.  Dat heeft hij niet gedaan en hij zet zijn nieuwe powers in om er achter te komen wie het wel heeft gedaan en om wraak op diegene te nemen.

De eerste 70 paginas beslaan zeg maar het ontdekken van zijn met de hoorns bijgeleverde krachten. Daarna volgt een hoofdstuk waarin duidelijk wordt hoe hij zijn jeugdliefde ontmoette en hoe hij zijn vrienden die ook een grote rol in het vervolg van het boek spelen leerde kennen. Daarna switcht het verhaal wel vaker van heden naar verleden. De beweegredenen en eigenaardigheden van de personages , het waarom van de breuk tussen Iggy en zijn grote liefde wordt uiteengezet en de waanzin van de psychopatische schijnheil en diens gang naar totale krankzinnigheid vormen de ruggegraat van dit verhaal. En in die zin is het net als Joe Hill’s debuut Zwart Hart niet zozeer een puur horror verhaal, maar neemt Joe alle tijd om het verleden en de drijfveren van de karakters te schetsen.

Het levert een boek op waar de vaart flink in zit, het leest lekker door, blijft constant boeien en heeft op zich een aardige vondst, de hoofdpersoon is de duivel en de devil is a goodguy.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Boeken en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Een Duivelse Thriller: Hoorns – Joe Hill

  1. Pingback: Terug uit Kerstland… NOSFERATU/NOS4A2 – Joe Hill | Abubakari de Vries' Blog

  2. Pingback: Abubakari leest 20th Century Ghosts – Joe Hill deel 1 | Abubakari de Vries' Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.