Topserie: Les Revenants (met Mogwai soundtrack)


Op Canvas (Belg 2 dus) zijn vaak erg te gekke series. Momenteel kijken we de Franse serie Les Revenants. In een Frans bergdorpje komen een aantal mensen terug die dood waren. Niet als zombie, maar zoals ze waren vlak voor ze dood gingen. Voor hun heeft de tijd stil gestaan, ze staan opeens voor de deur bij hun ouders of bij hun geliefde.
Een jongeman die zelfmoord pleegde op zijn trouwdag (maar dat niet meer weet) staat opeens voor de neus van het meisje waar hij tien jaar geleden mee zou trouwen.
Een meisje dat omkwam bij een busongeluk tijdens een schoolreisje waar zij wel, maar haar tweelingzus niet mee naar toe was, zus is nu 18, zij nog steeds 14, staat opeens bij haar ouders voor de deur.
Verder keert een bizarre serie moordenaar terug uit de dood, een jongetje van acht die al 35 jaar geleden stierf en bij een getraumatiseerde vrouw die een aanval van de seriemoordenaar overleefde terecht komt en een vrouw die bij haar man terug keert die haar van schrik probeert te vermoorden en als dat niet lukt zelfmoord pleegt…

Ontzettend mooi gefilmd, zeer sterk geacteerd, mysterieus, spannend. Geweldige serie!
En met geweldige muziek. Van Mogwai. Er zit een muzikaal themaatje in wat ik in eerste instantie niet thuis kon brengen, maar wel ergens van kende. Bij de volgende aflevering zag ik bij de credits dat de muziek van Mogwai was en dat themaatje bleek uit Ex Cowboy (van “Come on, Die Young”) afkomstig te zijn. Weer een in mijn hoofd spokende vraag opgelost.
Binnenkort (morgen ofzo) de soundtrack (Les Revenants-Mogwai) maar eens ophalen. In eerste instantie kwam er een ep uit, later een (55 minuten durende) cd. Sowieso tijden geleden dat ik Mogwai nog eens luisterde.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Muziek, Tillevisie en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.