Amateurvoetbal Rules: Groninger Boys – FC Wolvega (2K)

Groninger Boys lijkt zich aardig versterkt te hebben en gaat voor promotie naar de eerste klasse. Na een jaartje Drenthe zit Groninger Boys nu weer in de “Friese Tweede Klasse”. Eerste tegenstander komt dan ook uit Fryslan.
FC Wolvega degradeerde vorig seizoen uit de eerste klasse. Wolvega eindigde elfde maar werd door Rolder Boys (3-0 en 6-1) na drie seizoenen eerste klasse terug de tweede klasse in gestuurd.

for zfc

Groninger Boys opende furieus met in de eerste minuut al gelijk gevaar voor het Wolvega doel en in de derde minuut een schot van Ruben Bermudez tegen de paal ndat de keeper hem de bal abusievelijk in de voeten schoof. Daarna ging de storm ietwat liggen, hadden beide ploegen de defensie aardig op orde en bleven de grote kansen een tijdje uit. Groninger Boys bleef wel de betere en wat fellere ploeg. Meeste opwinding was er rond het half uur toen Chris Reineta er ter hoogte van de middenlijn -vlak voor beide dug outs- hard invloog en daarbij een Wolvegaster mee nam. De verhitte gemoederen werden gesust en “on with the show” maar weer.

In de slotfase van de eerste helft kwam er dan toch wat meer ruimte en het was de supersnelle Gio Slijngaard die daarvan profiteerde. Hij ging er op links vandoor en legde terug op Ruben Bermudez, koud kunstje om de 1-0 binnen tikken en dat lukte dan ook, (39′ 1-0).
Vijf minuten later was het wederom Ruben Bermudez die kon scoren, nu uit een rebound en ook nu was Bermudez succesvol, 2-0.

Vijf minuten na rust leek Pong Clemencia met de 3-0 de wedstrijd in het slot te gooien, maar niets bleek minder waar. Drie minuten na de 3-0 scoorde Wolvega tegen, een voorzet vanaf de flank werd binnen getikt, 3-1. En in de 63′ minuut kwam Wolvega zelfs terug tot 3-2. De terug gekeerde spanning was echter van korte duur, binnen de minuut was het aan de overkant ook weer raak, 4-2 door Daniël Postema die alleen voor de keeper de bal in de linkerhoek schoot, 4-2.

Groninger Boys liet Wolvega in de 80′ minuut echter wederom terug in de wedstrijd komen. Een Roberto Carlos achtige harde voorzet verdween achter Erwin Oosterhof in de verre hoek, 4-3, spanning terug. Totaal onnodig, want Groninger Boys had de wedstrijd onder controle maar het positieve scoreverloop vlak voor en na rust zorgde schijnbaar toch voor wat verslapping.

Inclusief blessuretijd was het nog een stief kwartier zeer spannend, de 5-3 werd in de 90′ minuut vanwege buitenspel afgekeurd, Wolvega kreeg nog een paar mogelijkheden, maar het bleef bij 4-3. En zo pakte Groninger Boys zijn verdiende eerste zege.

De rest:
Ook in 2K: Promovendus Forward op bezoek in Friesland, bij GAVC.
In 4C spelen VVK (thuis tegen TLC) en Gruno (ook thuis, tegen Bedum).
Forward (4-0 verlies) en VVK (0-1) beleefden een valse start.
Gruno begon wel goed, met een 5-1 zege. 

Advertenties

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Amateurvoetbal Rules: Groninger Boys – FC Wolvega (2K)

  1. Gerry Grave zegt:

    De Boys zonder De Grooth gewoon naar winst dus. Goed begin is het halve werk. Mooi geschreven.

  2. Gerry Grave zegt:

    Leuk verslag. Lees ze altijd graag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s