Amateurvoetbal Rules: FC Groningen C1 – Ajax C1 & VV Groningen-Appingedam

c1Extra veel voetbal vandaag, om kwart over één FC Groningen C1-Ajax C1 op Corpus den Hoorn. Lekker weertje, dus oppe fiets met een deuntje punk op de radio, fijn de helden van de Toekomst kijken. Ajax is (uiteraard) koploper, 9 uit 3, 11 voor, 1 tegen.
Grunn C1 doet het ook wel goed, eerste twee wedstrijden gewonnen, vorige week de eerste nederlaag.
gro-ajaxZoals te verwachten viel was Ajax de betere ploeg, het zette Groningen vast op eigen helft en kreeg een paar prima kansen. Toch was het aan de overkant raak. Slordig balverlies op het middenveld leidde een Groningen counter in en die werd na 21 minuten met een omweggetje afgerond, 1-0.  Ajax stelde vlot orde op zaken, drie minuten na de 1-0 was het alweer gelijk. Ik denk dat het Sven Botman was die gebruik maakte van zijn lengte en uit een corner raak kopte. En dat kunstje van de hoge voorzet die binnen werd gekopt werd even later herhaalt zodat Ajax in 10 minuten van 1-0 achter naar 1-2 voor kwam.
Ajax speelde goed verzorgd voetbal, lange ballen van achteruit zijn uit den boze, alles moet keurig opgebouwd worden. Groningen hanteerde de lange bal en kwam er een paar keer uit, maar het Groningen gevaar was vrij sporadisch. Rust 1-2 voor Ajax.

Na de rust (die liefst 25 minuten duurde en waarin ik Groen Geel 3 tegen een in Oranje ’88 shirt gehulde tegenstander van 1-1 naar 1-3 achter en weer terug tot 3-3 zag komen) was de eerste kans voor Groningen, maar daarna pakte Ajax het weer op en was het weer de bovenliggende partij. Na 11 minuten scoorde Richonell Margaret de 1-3, hij hield het overzicht in de zestien, verschafte zich de ruimte en schoot raak. De mooiste treffer viel 5 minuten voor tijd. Van een meter of 20 schoot Mitchell Bakker de bal strak in het kruis, 1-4, tevens de eindstand.

Erg leuk, zo’n blikje op de toekomst van Ajax. Ik stond tussen beide dug outs (bij Grunn stond oud Oosterpark vedette Hugo langs de kant als coach) en waar Hugo vrij rustig was en niet veel coachte werd er vanuit de Ajax dug out druk gecoacht en gecorrigeerd en beter neer gezet. Dit bezoekje aan het voorland van de eredivisie smaakte goed, ga ik vaker doen! Zeker als het zulk geweldig weer is. 

Helaas overlap met Groningen-Appingedam, de MOTD op Amateurgebied. Dat nemen we dan maar voor lief.
Twee clubs die zich meer hadden voorgesteld van hun seizoensstart en aspiraties hebben om te promoveren. Appingedam staat na 3 duels zesde met 4 punten, VVG staat elfde met 3 uit 3. Dus vandaag zal het er voor beide ploegen om gaan de slechte start te doorbreken. Al zou je kunnen zeggen dat Appingedam daar vorige week al mee begon toen ze bij Noordwolde met 1-5 wonnen. VVG verloor tot nu toe thuis met 1-5 van Zuidhorn, won bij Grijpskerk met 2-3 en verloor vorige week met 2-1 bij Godlinze.
In 2012 was dit de kampioenswedstrijd van Appingedam in de vijfde klasse. Ze wonnen toen met 0-1.

vvg                                                          HET WEDSTRIJDVERSLAG
Ik was om half vier terug van Grunn C1 – Ajax C1, in de rust van VVG – Appingedam. En daar stond een toch wel zeer verrassende stand op het bord na 45 minuten. 4-0!
Enige navraag bij trainer Gert Haak en assistent trainer Karim leerde dat VVG er vanaf het begin af kort op zat, vroeg druk zette en erg goed speelde. Dat had in de eerste twintig minuten al tot meerdere doelpunten kunnen leiden maar in eerste instantie ontbrak geluk en scherpte voor de goal nog.
Vanaf de twintigste minuut ging VVG dan ook daadwerkelijk scoren. Robert Oosterhof, Giovanni Salvo, Gregory Daalman vanaf de stip en Jasper Ludema en  tilden de stand in een kwartier tijd naar 4-0 en dat was niet eens geflatteerd aldus de blije technische staf van VVG.

Na rust denderde VVG vrolijk verder. In de 49′ minuut maakte Oosterhof er 5-0 van, in de 70′ minuut scoorde Evert Zwaagman 6-0 en in de 88′  7-0. Toen was het de beurt aan Appingedam om de eer te redden, 7-1 in 90′ minuut.

Daarmee blijft VVG bij bij de top in 3C, het gat met de nummer 1 is nog maar 3 punten.
Appingedam streed vorig seizoen nog met Gorecht om de titel in 3C maar staat nu met 4 uit 4 op de tiende plaats met 1 punt meer dan de ploeg die laatste staat.

De Rest (Dokkum & Regio Abubakari=Stad Noord):
2I Rivaal der Groen Witten Buh Kwiek staat derde en moet op bezoek bij de club die latste staat, Hardegarijp. Vorig seizoen streden deze clubs nog samen om de titel in 3B, Hardegarijp won die strijd.
Hardegarijp-Buh Kwiek 1-2
2J: Knickerbockers (7. met 6 uit 3) ontvangt ZFC Zuidlaren (13.  met 0 uit 3). Moet kunnen voor TKB zou je zegg’n.
Nullll-Nullll
3B DOKKUM! Vandaag thuis tegen ONT. Nummer 5 vs nummer 4. Hup Dokkum!
Dokkum bleef steken op 1-1
3C Lycurgus staat laatste met 0 uit 3. Vandaag moeten ze naar Grijpskerk, die staan achtste.
En daar was ie dan, de eerste zege voor Lycurgus, 4-1 maar liefst!
4C Mamio (6 uit 2) speelt uit tegen Corenos (8. met 3 uit 3) en VVK moet na twee nederlagen de draad thuis tegen nummer 6 GEO weer op pakken.
Mamio won opnieuw (4-1), VVK stond bij rust 0-2 achter, kwam twee keer terug tot 1 goal verschil, maar verloor met 2-4.
5D Potetos staat achtste en moet uit tegen DIO, die staan één plek lager.
Potetos haalde flink uit, het won met 5-1!

De Prognoses: (De uitslagen)
FC Groningen C1 – Ajax C1 1-3 (1-4)
Hardegarijp-Be Quick D. 1-3 (1-2)
TKB-ZFC 2-1 (0-0)
VVG-Appingedaam 3-2 (7-1)
Grijpskerk-Lycurgus 3-1 (1-4)
Corenos-Mamio 1-3 (1-4)
VVK-GEO 3-2 (2-4)
DIO-Potetos 1-1 (1-5)

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Ajax, Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.