Amateurvoetbal Rules VV Groningen (3C) – PKC’83 (1E) (Beker)

vvgpkcTwee maanden geleden troffen VVG en PKC’83 elkaar ook al, toen betrof het een oefenwedstrijd, uitslag 0-8. En ook vanmiddag leek PKC’83 een makkelijke zege te gaan boeken. Ze waren de eerste 25 minuten heer en meester en zetten VVG vast op eigen helft. 
PKC’83 kwam na 12 minuten ook op 0-1, Gregory Daalman werd aangespeeld en had bij zijn aanname iets teveel tijd nodig, liet zich de bal vlak buiten zijn eigen zestien ontfutselen, waarna de enorme kans die daaruit ontstond de openingstreffer opleverde. PKC’83 bleef geconcentreerd spelen, zette VVG snel onder druk waardoor ze de bal telkens snel terug hadden. Het leverde enkele kansen op de 0-2 op en na 26 minuten viel die ook.
Een vrije trap werd in één keer in de verre hoek geschoten, 0-2 en tot overmaat van VVG ramp raakte keeper Duut ook nog geblesseerd waardoor er een veldspeler op doel moest. Dat was Marlon Akloe en het bleek vreemd genoeg de ommekeer in de wedstrijd.

Twee minuten na de keeperswissel kreeg VVG zijn tweede kans van de wedstrijd, Jamie Walstra gaf een puntgave voorzet en Jhonny Meter rondde uiterst koel af, kwam voor zijn man en schoot raak 1-2. Het antwoord van PKC’83 liet niet lang op zich wachten, twee minuten later was er alle tijd en ruimte om de 1-3 fraai binnen te bogen en zo geschiedde.
Maar het gemak waarmee PKC’83 de wedstrijd controleerde was toen al weg. En die kwam ook niet terug. VVG knokte zich knap terug in de wedstrijd en kreeg vijf minuten voor rust loon naar werken, een corner van Meter kwam bij Gregory Daalman terecht en die werkte hem met de rug naar het doel met een soort omhaal binnen, 2-3. 

Na rust was de heerschappij van PKC’83 helemaal voorbij. VVG was de betere ploeg en had na rust al binnen de minuut op 3-3 kunnen komen. Robert Oosterhof ging alleen op de keeper af maar schoot via de keeper naast. De gelijkmaker bleef in de lucht hangen en het duurde dan ook niet lang voor die viel. Acht minuten na rust kreeg Oosterhof een herkansing, zwaar gehinderd door enkele PKC’83 verdedigers tikte hij de bal binnen, 3-3.
Een stunt hing in de lucht, PKC’83 hervond de vorm van de eerste 25 minuten niet meer, VVG ging er meer en meer in geloven en was via Jhonny Meter dichtbij de 4-3, zijn schot mistte kracht waardoor het 3-3 bleef. 

In de 65ste minuut kreeg één der PKC’83’ers zijn tweede gele kaart waardoor VVG de slotfase dus met een mannetje meer speelde. Een boeiend en spannend laatste kwart van de wedstrijd waarin VVG de bovenliggende partij bleef maar waarin PKC’83 ook wel wat mogelijkheden kreeg. Ze kwamen in de 73′ minuut heel dicht bij een nieuwe voorsprong, maar de binnenkant paal redde invalkeeper Akloe. Die verder overigens niet echt op de proef gesteld werd door PKC’83. Die waren de regie over de wedstrijd al een tijdje kwijt en het leek eerder 4-3 dan 3-4 te gaan worden.

En zo geschiedde dan ook. Vlak na de bal op de paal werd Robert Oosterhof diep gestuurd, de keeper en een verdediger van PKC’83 schatten de situatie verkeerd in waarna Oosterhof de bal in het lege doel mocht schuiven, 4-3! In de resterende speeltijd zette PKC’83 nog wel aan, maar was VVG minstens zo gevaarlijk. VVG verdedigde zoals ze vaker moeten doen, zonder tierelantijntjes en overbodige risico’s en hielden tamelijk makkelijk de voorsprong vast.

In de 94ste minuut kneep alles wat VVG een warm hart toedraagt de billen nog even samen. Een onnodige overtreding op een meter op 20 van het doel leverde PKC’83 een vrije trap op. Maar het was niet de dag van PKC’83, de poging vloog over het doel en ook in de resterende twee minuten hield VVG stand waarmee het een zeer knappe zege boekte en zichzelf beloonde voor de veerkracht die het toonde na de moeilijke openingsfase. 
Mooie stunt, fantastische bekerthriller, geweldige wedstrijd (en dat had ik na 25 minuten nooit meer verwacht om eerlijk te zijn) en uiteindelijk gewoon ook dik verdiend gewonnen! Volgende ronde is in het weekend van 15 november. Hopelijk dan wedrom een thuiswedstrijd wat bekervoetbal rules!

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.