LIVE IN VERA: Hallo Venray (18-10-14)

-HALLO GRONINGEN!
-Hallo Venray!!

Zaterdagavond, Hallo Venray komt zijn nieuwe plaat “SHOW”in Vera spelen. Op de verjaardag van Sono Freakus (dat was in juni, maar dat terzijde) hoorde ik die plaat, lekkere plaat, verbaast te horen dat dat Hallo Venray was. Dacht dat die allang ter ziele waren/nou mooi niet dus etceteblabla.
Op de MP3/fiets stereo installatie gezet en eens gekeken, in Vera spelen tenslotte vaak Nederlandse bands en jawel! Over 4 maanden (vanaf juni dus) speelden ze in Vera.
www.vlaardingen24.nl
Vier maanden later, eerst even mopperen op Ajax, daarna met een lekkere koude halve liter (water, de tweede fles zeer toepasselijk ontdoppend tijdens “Drunken People”) de droge nasi bek wegspoelen, vast een beetje naar voren en daar was ie al, Henk Koorn. Eeuwige jongen, ook nu die al 53 (!) blijkt te zijn. En ook bassist Peter Konings en drummer Henk Jonkers. Hallo Venray is tegenwoordig een Power trio. Niet uit Portland, Oregon (dat is Dead Moon immers al) maar uit Duh Haag. Hoe en wie dan ook, gelul allenmaal.

En hoe dat was? Dat was geweldig. Eerst en vooral “Show” spelend, een coole lekkere plaat met als -wat mijn betreft dan- absolute topper Buildings. Kon er geen echt representatieve
opname met recht doend geluid van vinden op joe tube, dus zoek maar ergens anders wat ik bedoel. Of wees het anders maar ongehoord met me eens. Toen de nieuwe nummers op waren kwamen de oudere nummers, rustige liedjes met steviger rockers afwisselend en met Jungle Town zelfs iets van Butthole Surfers achtige gekte. Verder geluiden die deden denken aan & variërend van Sonic Youth tot Niel Young tot Velvet Underground combinerend tot een fijne dan ook wel weer unieke Hallo Venray mix met de nasale stem van Henk Koorn er overheen. Het rockte als een tiet (al vind ik dat eigenlijk een kutuitdrukking, maar ik gebruik hem gewoon). De drummer roffelde en ramde er erg fijn op los, precies goed en naar mijn smaak en in dier voege primadeluxe bevonden door de bond van Abubakari’s. Fijne gitaargeluiden in combinatie met een lekkere bas, het was gewoon erg goed & geweldig. En het was ook nog eens een ouderwets lange show. Niet dat moderne gedoe van drie kwartier tot een uur en dan gauw aftaaien want stel je voor dat je te lang op het podium blijft staan met je domme baard en je dikke zwarte bril...

Geen baarden, maar wel gewoon bijna 2 uur spelen.
-Dit is het laatste nummer.
Twee nummers later:
Zullen we nog een liedje doen, vinden jullie dat leuk?
Twee nummers later:
Nou bedankt voor de geweldige ontvangst, we doen er gewoon nog eentje.
Twee nummers later:
… en zo voort (enzovoort dus).
Vrolijk en enthousiast publiek, precies vol genoege zaal. Uitermate prima concert en dito avond. Na afloop nog even blij zijn met het mooie weer en de fijne dag met een leuke pot (amateur)voetbal, lekker weertje wat precies goed was en als afsluiter nog een mooi concert en dan ook nog vrij zijn van werk en dat ik zo wel 2000 jaar oud zou kunnen en willen worden.
Heb je altijd weer van die dwarse bongels die dan weer mieren dat het saai zou worden als het elke dag 21 tot 23 graden zou zijn, godbetert/verdommend over “lekker koud”beginnen en over “fijn schaatsen”.
Ongelooflijk.
Maar goed, kemmij dat verrotte. Joh. Fijne dag en de volgende dag ook nog een mooie Friese derby gezien! (FORZA CAMBUUR!, HOERA!).

En dan was Bill Vlinder ook nog jarig -het was inmiddels al zondag- en dat is en blijft toch mijn favoriete familielid, dus lokwinske al schijt Bill Vlinder op verjaardagen volgens mij, maar ook daar heb ik gewoon niks mee te maken en dat kemme dus ook niets verrotte! Liedje voor de ook immer jonge Bill V dan maar ter afsluiting. Zelf op Joe Tube gezet trouwens, want zo ben ik dan ook wel weer. TAKE IT BUCK!

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Live in Vera (Concerten), Muziek en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op LIVE IN VERA: Hallo Venray (18-10-14)

 1. Peer zegt:

  kon helaas niet aanwezig zijn , had de mannen op leeftiet graag nog es gezien in Vera. laatste plaat ( die vanne SF ) is indeed prima te doen – fact is = nedermannen 50+ ( ohne baard!!! ) rocken nog immer! damn right!

 2. Peer zegt:

  euhh , de fruiblik rubriek begint op deez zoemert pas op 13 – juni – 2013…
  da’s een nogal ruim ingekakte vooruit ziende blik…:)

  kan ook zomaar aan de nweste vuurvos liggen….

 3. antihumani zegt:

  Danku! Lekker plaatje ook, zou zeker niet misstaan in Vera.

 4. Peer zegt:

  euhh, Tegenmens , welk een bedoelt u dan?
  maar afijn, moppies rnr staan toch elders op n overig draadje ?!
  psies.

 5. Pingback: Live in Vera 2014, terugblik & concert van het jaar (deel 2 augustus-december) | Abubakari de Vries' Blog

 6. Pingback: HALLO VERA | Abubakari de Vries' Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.