Ty Segall Live in Paradiso (3 nov. 2014)

Geen Ty Segall in Vera, Grunn deze tour (de vorige keer ook niet, toen was het één van de twee afgelaste concerten uit die tour), dus dan maar Hey Ho Let’s Go in de Sonofreakusmobiel naar de Hoofdstad om Ty en zijn band in Paradiso te zien. Onderweg Pino in Friesland aan ons gezelschap toevoegend muzikaal, boekenfront en thuisfronten bijpratende over de snelweg naar Amsterdam zoevend. 

Nadat we tegenover Paradiso eerst nog een lekkere & gezonde bak patat oorlog als avondeten annex bodem leggen hadden genuttigd en we mijn enige PSV vriend, de naar het Westen geemigreerde Keimpe, hadden gespot kwam Cowboy Bob uit Texas de boel aan kondigen. Hij had het nog over een kat, weet niet precies wat hij zei, maar waarschijnlijk dat hij het ook kut vond van Ziggy .

1910487_759324534139966_2165781442038542965_n
De show opende met Manipulator, de titelsong van de laatste Ty Segall plaat. En, helaas, met een hemeltergend slecht geluid. Knoeterhard, overheerst door de bas en erg dof. Voor knoeterhard leent Manipulator zich niet echt, geen enkele nuance terug te horen, zwaar teleurstellend kutgeluid. Later werd het wel wat beter, maar het geluid bleef zwaar ondermaats. Desondanks werd het toch een vette show. Ongeveer anderhalf uur waarvan het eerste deel vooral nummers van Manipulator en het tweede deel nummers van eerdere platen.

Het publiek ging flink los, het was bij tijden een totaal gekkenhuis. Pogo, stagedive en crowdsurf (al vind ik crowdsurfen met een handtasje dan weer niet zo R&R :)), het leek de video “Last night on Broadway” van Dead Kennedys wel.

Wat mij betreft doen ze volgende keer Vera gewoon weer aan, daar is het geluid namelijk wel altijd goed. En als ik vaste Paradiso (en elk ander podium) gast Keimpe mag geloven is het geluid wel vaker bagger in Paradiso. Deed wel behoorlijk afbreuk aan een verder prima avondje Ty Segall. Lang gespeeld en een redelijk gevarieerde setlist, enthousiast publiek, vette show… wat wil je nog meer? (Een goed geluid, of had ik dat al gezegd?)

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Live in Vera (Concerten), Muziek en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Ty Segall Live in Paradiso (3 nov. 2014)

  1. Pingback: Live in Vera 2014, terugblik & concert van het jaar (deel 2 augustus-december) | Abubakari de Vries' Blog

  2. Pingback: Ty Segall & Band in Paradiso 2014 | Abubakari de Vries' Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.