Live in Vera: King Gizzard and the Wizard Lizard

King-Gizzard-and-the-Lizard-Wizard-Page-2Zeven bijzonder productieve Aussies met 5 platen in 2,5 jaar uit. Zichzelf telkens vernieuwend, al is er wel sprake van een bepaalde basis, een psychedelisch rockgeluid.
Gisteravond stond King Gizzard and the Wizard Lizard in een redelijk goed gevuld Vera.

king-gizzard-amp-lizard-wizardIk had ter kennismaking het eerder dit jaar verschenen Oddments op de mp3 speler gezet, een zeer diverse plaat. Op basis daarvan maar eens gekeken wat ze nog meer aan platen uit hadden en zowaar, Oddments bleek alweer een opvolger te hebben. “I’m in your Mind Fuzz”, dus die samen met de twee platen die Oddments voor gingen ook maar toegevoegd aan mijn lijst op de MP3 speler. Dat loonde, want het is toch altijd leuker om driekwart van de nummers te kennen in plaats van driekwart niet te kennen. En daarnaast is  “I’m in your Mind Fuzz” ook gewoon een lekkere plaat en zijn die eerdere twee platen ook zeer goed te doen. Hun laatste is wat minder divers en freakerig dan Oddments, een wat toegankelijker psychedelische rockplaat. 
a3937834400_2Met de eerste 4 nummers van die plaat werd het concert ook afgetrapt.
Het kwartet “I’m in your Mind, I’m not in your Mind, Cellophane en I’m in your mind fuzz” bleek de opmaat voor een show waarin de nadruk lag op vet rocken. Dat wil ook wel met twee drummers, vier gitaristen, een mondharmonica, een dwarsfluit, toetsen en drie tot vier zangers.
Dik anderhalf uur spelend werd het een dwarsdoorsnede van het oeuvre van KG&TLW, de nadruk lag dus op hard psychedelisch rocken al werd zo nu en dan ook wel even gas terug genomen. 


En als je een goed concert dan nog afsluit met twee (enthousiast onthaalde) Stooges covers, te weten I wanna be your Dog en TV Eye, dan is er toch verdomd weinig mis met een avondje King Gizzard and the Wizard Lizard. Al hadden ze natuurlijk “Work this Time”, tenslotte één van de beste nummers op Oddments ook nog even moeten spelen, maar ach, er moet ook iets te wensen over blijven. Wat mij betreft komen deze Aussies in 2015 weer langs in Vera, geweldig concert!

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Live in Vera (Concerten) en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Live in Vera: King Gizzard and the Wizard Lizard

  1. Mark zegt:

    En ze hadden duidelijk ook gewoon veel lol in (het) optreden. Hoogtepuntje van dit jaar (maar ik heb bijna niks gezien).

  2. Pingback: Live in Vera 2014, terugblik & concert van het jaar (deel 2 augustus-december) | Abubakari de Vries' Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.