Amateurvoetbal Rules VV Groningen-Noordwolde

Keuze zat, deze zaterdag. De topper in 4C tussen Mamio en Poolster met als inzet de tweede plaats die recht geeft op directe promotie, FC Groningen A1-Feyenoord A1, Lycurgus-SC Stadspark of VV Groningen-Noordwolde in 3C. Ik heb lang getwijfeld tussen Mamio en VV Groningen, maar VV Groningen, dat is altijd gegarandeerd spektakel en minimaal een stuk of 6 doelpunten, dus toch maar naar VVG-Noordwolde gegaan.
VV Groningen staat zevende maar het verschil met de nummer twee is maar twee punten, Noordwolde staat twee plaatsen en twee punten onder
VV Groningen.

vvga2000In het eerste half uur was er nog weinig te merken van de 100% spektakel garantie, maar dat is bij VV Groningen wel vaker het geval, die starten meestal niet gelijk goed. Noordwolde stond compact te verdedigen en werd niet echt in de problemen gebracht. Sterker nog, een soepele aanval over meerdere schijven leidde na 28 minuten tot de 0-1.
Dat was ook van de kant van de gasten zo’n beetje het eerste echte wapenfeit in aanvallend opzicht

Het bleek de wake up call die VV Groningen nodig had om er een schepje bovenop te doen. Bijna was het twee minuten later al 1-1, maar een voorzet werd van dichtbij niet voorbij de Noordwolde keeper geschoten. Tien minuten voor rust weer een enorme kans, wederom een voorzet die veel gevaar opleverde en voor het binnen tikken leek, de bal verdween in plaats van in de lege goal echter voorlangs. VV Groningen kreeg voor rust nog twee kansen op de verdiende 1-1 maar ook die werden gemist.

Na rust zette VV Groningen de gasten vast op eigen helft, binnen de minuut schoot Jasper Ludema een vrije trap richting de 1-1, maar de Noordwolde keeper tikte hem met de toppen van zijn vingers net naast. VV Groningen bleef Noordwolde de eerste twintig minuten na rust vol onder druk zetten, het was een klein wonder dat de 1-1 uitbleef, cornerverhouding in die periode 6-0. Een stuk of zes a zeven grote en minder grote kansen later was het echter nog steeds 0-1. De VV Groningen storm nam ietsjes af, al bleef de druk onverminderd. Wel kwam Noordwolde er op de counter een keer prima uit, keeper Boer redde VV Groningen van een grotere achterstand toen een Noordwolde aanvaller één op één met hem kwam. 

In de laatste tien minuten zette VV Groningen nog een keer flink aan. De gelijkmaker leek dan toch eindelijk te vallen toen Robert Oosterhof raak kon koppen, maar via de lat stuitte de bal terug het veld in. Bijna caramboleerde hij via een verdediger alsnog binnen maar de keeper kon de bal op de lijn nog net keren. VV Groningen probeerde via de flanken tot nieuwe kansen te komen, maar liep zich te vaak vast in plaats van de bal opportunistisch in het volle zestienmetergebied te gooien.
Vanuit een lastige positie schoot Jamie Walstra nog tegen de buitenkant van de kruising, enkele scrimmages eindigden net goed voor Noordwolde en in de 90′ minuut counterden de gasten naar de 0-2. Wedstrijd gespeeld, Noordwolde met de handjes stijf dichtgeknepen en drie punten naar huis en VV Groningen met lege handen in plaats van een 5-2 zege die qua kansenverhouding logischer was geweest.
Een even sneue als dure nederlaag, VVG zakt naar de tiende plaats, bij winst was het gat met de (vandaag verliezende) koploper nog maar vier punten geweest.

De 100% spektakelgarantie ging dus niet op. Een zeldzaamheid deed zich voor, VV Groningen scoorde niet. Ik heb het even op voetbalnoord opgezocht, de laatste keer dat VV Groningen niet tot scoren kwam is dik twee jaar geleden. Op 6 oktober bleef het bij Haulerwijkse Boys op 0-0 steken. De week daarvoor verloor VVG thuis met 0-3 van Elim, dat was dus tot vanmiddag de laatste thuiswedstrijd waarin niet werd gescoord.
Mamio-Poolster bleek gelukkig niet in 6-4 of iets dergelijks geeindigd te zijn, daar werd het 1-1.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.