Amateurvoetbal Rules: #3C# VV Groningen-Marum

Een topper in 4C en een topper in 3C. Die in 4C gaat tussen Mamio en Pelikaan S, maar mijn verwachting is dat Pelikaan S ook vanmiddag weer laat zien dat ze veel te sterk zijn voor de vierde klasse zijn en ook nummer twee Mamio op een kansloze nederlaag trakteren.
(edit: Dat viel dus mee, Mamio trakteerde de sterren oet Oostwold op een 3-1 nederlaag! Eerste puntverlies voor Pelikaan S)

In 3C barst het van de toppers, nummer 8 VV Groningen tegen gedeeld koploper Marum is er ook één. Nummer 8 vs nummer 1 een topper? Wel in 3C. VVG staat tenslotte maar 4 punten achter op Marum. In 3C kan iedereen van iedereen winnen, zo lijkt het. Negende staan op maar vijf punten van de koploper, in 3C kan het.
Vergeleken met 3 A t/m D hebben de beide koplopers in C 21 punten. In 3A heeft de koploper 30 punten, in 3B 26 punten en in 3D 28 punten.

Marum won van zeven van zijn eerste negen wedstrijden maar ging in zijn laatste twee wedstrijden onderuit. Vorige week werd thuis van Appingedam verloren, een week eerder werd bij Zuidhorn met 3-0 verloren.

VV Groningen is de spektakelclub van 3C. In 11 wedstrijden vielen al 60 doelpunten. 33 voor, 27 tegen. Dat leidt tot een vrij wisselvallige prestatiecurve. Geïllustreerd met een 1-5 nederlaag in de eerste thuiswedstrijd tegen (huidige nummer 3) Zuidhorn en een 7-1 zege op (huidige nummer 5) Appingedam in de tweede thuiswedstrijd.

vvg-marHet begin was in elk geval spectaculair, in de eerste minuut kopte Marum de bal van de lijn na een hoekschop van Jhonny Meter, een minuut later schoot Marum van een meter of 16 op de lat. Het eerste kwartier was veelbelovend, het spel golfde op en neer met kansen over en weer. Daarna ging de storm een beetje liggen en werd het aantal kansen wat schaarser. Op slag van rust was VVG nog even dreigend, maar een treffer bleef uit,
rust 0-0.

Na rust sloeg Marum in korte tijd twee keer toe. Uit een corner werd in de 49′ minuut de 0-1 gescoord, luttele minuten later werd een voorzet koel binnen getikt en stond het in een zucht en een scheet 0-2. Het duurde even voor VVG de schrik te boven was. Na een omzetting ging VVG achterin 1 op 1 spelen, het was de aanzet voor een 25 minuten durend offensief. VVG zocht veelvuldig via de vleugels de aanval. Met opportunistisch spel werd Marum met de rug tegen de muur gezet. De gasten moesten het hebben van counters, maar achterin was VVG goed bij de les en zo werden gevaarlijke tegenstoten in de kiem gesmoord. De aansluitingstreffer liet ondertussen lang op zich wachten, maar in de 80′ minuut was het dan toch raak. Een indraaiende corner van Meter werd door Gregory Daalman getoucheerd, 1-2. VVG zette nog heviger aan, Marum wankelde en in de 88′ minuut viel de gelijkmaker dan ook. Prima voorzet van Jamie Walstra, dito kopbal van Giovanni Salvo, 2-2.
Er restte toen inclusief blessuretijd nog 6 minuten, VVG ging naarstig op zoek naar de winst, maar Marum overleefde enkele penibele situaties waardoor het dus bij 2-2 bleef.
Omdat ook medekoploper Stadsark gelijk speelde blijft het dicht op elkaar staan in 3C.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.