Het Kerstfest Festival 2014 in de Gerrit Dekzeil hallen in Groningen: De Namen (exclusief op Abu.com!)

Ook dit jaar weer een editie van KERSTFEST, het hét muziekfestival. Plaats van handeling is uiteraard weer de Gerrit Dekzeil hallen in Groningen. Ik heb van de organisatie alvast een aantal namen van bands die op Kerstfest 2014 zullen spelen toegespeeld gekregen.

Zo zullen de GodGlimmendeGloeiendes hun rentree maken na hun gevangenisstraf(!) en alle nummers die ze in de gevangenis bedacht hebben komen spelen. Dat belooft wat te gaan worden dus. Want de compleet over the top hardcoresmartlappendraaiorgeltrompet metdubbelebase sound is nu ook nog eens aangevuld met samples van gemartelde speenvarkens die uit een door de geluidsbarriere gaande straaljager gegooid worden. Je zou het niet zeggen, maar dat levert een prettig in het gehoor liggend deuntje op wat gelijk in je hoofd zit en wat ik tenminste al drie dagen loop te fluiten en te zingen.

GoatHeadSoup komt weer langs om hun grindcore versies van Stones klassiekers te spelen, Jesus from Brooksterwald is van de partij om zijn orgelsatansgospelpunk voor de eerste keer sinds zijn loodzware ongeluk met de Moto Guzzi ten gehore te brengen, Cor met de Snor & Aart met de Baard zijn van de partij maar zullen sowieso geen nummers van hun eerste plaat spelen “Daar zijn wij zó allejezust klaar mee, we spelen onze nieuwe plaat en anders niks. En wie wat te zeiken heeft kan een trap oppe bek krijgen” aldus Cor in een persbericht op de site van Kerstfest.

The Shorts komen hun dwergsoulpunk met een 16 koppige gelegenheidsblazerssectie spelen, iets waar ik zelf nogal naar uit kijk want the Shorts vind ik persoonlijk dé band van 2014. Ook de 4 Apen komen waarschijnlijk, maar dat is nog een ovb’tje. Eén van de vier apen zit vast wegens piraterij, om precies te zijn voor een overval op een bananenboot.
De andere Apen zijn daardoor ook behoorlijk van god los, de één is de hele dag zo stoned als een aap, de ander zo dronken als een aap. En die andere aap heeft in een psychotische bui een kind bij de zus van Jantje Smit verwekt en die zus wil geen aapbortus plegen, dus daar is die aap mooi klaar mee. Of om een flauwe woordspeling te maken, hij is mooi in de aap gelogeerd. Maar het schijnt dat de 4 Apen vrijwel zeker toch komen spelen op Kerstfest omdat er sprake lijkt te zijn van een vormfout.

Nog niet bevestigd is de komst van headliner & countrypunker Jan Kassa. Die ligt in het ziekenhuis. Waarom weet niemand, maar hij ligt er goed en weigert vooralsnog te vertrekken. Mocht Jan Kassa niet komen dan komt Jezus oppe Brommer. Persoonlijk hoop ik dan maar dat Jan Kassa gewoon komt spelen want die nieuwe van Jezus oppe Brommer is een ware kutplaat. En die vorige twee platen vond ik ook al niet zo veel aan.
Een beetje mee liften op het succes van Bodemloze Kut, ik vind het wat te makkelijk. En bovendien is Bodemloze Kut wel gewoon een goeie band en is Jezus oppe Brommer gewoon niet meer dan een vreselijk slap aftreksel. De slijmjurkzang van Ale B. heeft BK zanger Kale Keessie al doen verzuchten dat hij hoopt dat “die mongool van een Ale B. gauw de tyfus krijgt” en ik denk dat vrijwel iedereen het daar wel mee eens is. Er wordt trouwens gefluisterd dat Jezus oppe Brommer alleen uitgenodigd wordt om ze te kunnen stenigen.
Ik ben voor, maar dat lijkt mij duidelijk.

De catering zal weer in handen zijn van VinCatering. Die gast die vorig jaar zei dat het wel leek alsof Vin de bierpomp op de tank onder plasplateaus aan had gesloten is trouwens ook terug gevonden. Die lag in de 25.000 liter pistank. Heeft ie bijna een jaar in gelegen en als door een wonder is hij er levend uit gekomen.Hij rook alleen wel wat naar zeik. Hij schijnt de tank in een klein jaar tijd schoon leeg gedronken te hebben en is op die manier in leven gebleven. Toch knap. Respect!

Podiumresentatie zal verzorgd worden door Bep & Wim. Wim is inmiddels misschien bijna tachtig, maar nog steeds dezelfde tanige chagrijnige mopperende ouwe klootzak die hij eind jaren ’80 was, dus geen paniek. En anders gooien we wat whiskey in zijn infuus.
Succes verzekerd.

Nou, dat lijkt mij een topbezetting. Er zijn nog kaarten (á 12,50 per stuk), maar ik zou niet te lang meer wachten, want het gaat hard met de kaartverkoop. Men verwacht trouwens dat zodra de komst van de 4 Apen zeker is dat het helemaal onvoorstelbaar hard zal gaan. Dus wacht nou eens niet tot het laatste moment en koop op tijd een kaartje, want ik word eerlijk gezegd een behoorlijke partij schijtziek van dat gezeik elk jaar van die lakse teringlijers met hun “Hey Abu, vriend! Kun jij niet een kaart voor Kerstfest voor me regelen? Het is namelijk uitverkocht”. Dus dat jullie het even weten. Red je eigen reet maar en koop gewoon op tijd een kaartje.

Kerstfest is dit jaar overigens op 30 december, maar ook dat is nog niet zeker, het zou ook best ergens in januari kunnen worden gehouden. Hou de borden dus maar een beetje in de gaten. Of deze site, want zodra er meer nieuws is lees je dat hier.

 

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Abubakari de Vries vertelt & fantaseert & schrijft, Muziek en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Het Kerstfest Festival 2014 in de Gerrit Dekzeil hallen in Groningen: De Namen (exclusief op Abu.com!)

  1. Anoniem zegt:

    Tja, dan staan de agressieve homo’s die een ultrakorte kerstreunietour doen dan weer niet op kerstfest. Kwestie van gemiste kans of toch oud zeer ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.