Amateurvoetbal Rules The Knickerbockers-ONR (2J)

De laatste zaterdagse Amateurvoetbal Rules van 2014 speelde zich af op het kunstgras van the Knickerbockers. Het was de zevende thuiswedstrijd voor TKB in dit seizoen. De eerste werd gewonnen maar daarna wilde het op eigen veld niet meer zo vlotten, een gelijkspel en vier opeenvolgende nederlagen. Doelcijfers in de laatste 5 thuiswedstrijden: 2-10. 
Vanmiddag kwam met ONR de nummer zeven op bezoek.
306t (1)
Misschien moet TKB in het vervolg zijn thuiswedstrijden maar gewoon op kunstgras afwerken in plaats van op het knollenveld met echt gras, want TKB speelde vanmiddag vooral voor rust een zeer sterke wedstrijd. ONR werd in de eerste helft op eigen helft vastgezet  door een goed combinerend en fel afjagend TKB. Al in de openingsfase leverde dat een paar flinke kansen op, maar onder andere een intikker op een meter van het doel werd niet binnen getikt.|

Aan de andere kant was ONR na een minuut of tien ook dichtbij een treffer. Na een mooie individuele actie spatte de bal op de paal uiteen. Het was één van de weinige wapenfeiten in de eerste helft wat ONR betrof. Die speelden zeer matig, al zal dat ook de verdienste van TKB geweest zijn.

Een Knickerbockers treffer hing in de lucht en hij viel halverwege dan ook. Johan Hoekstra tikte van dichtbij een voorzet binnen, 1-0.
TKB bleef ook het tweede deel van de eerste helft de veel betere ploeg, maar creëerde minder kansen dan in het eerste deel. Ruststand 1-0.

Na rust oogde ONR wat feller, ik vermoed een flinke donderspeech in de ONrust. Toch was het elf minuten na rust TKB wat scoorde. Een lange bal kwam tussen de keeper van ONR en de spits van TKB terecht. De spits was eerder bij de bal en schoof de bal keurig voorbij de keeper, 2-0, Freek Tichelman.

Vier minuten later kwam de spanning weer volledig terug. Eén der Knickerbockers veroorzaakte een strafschop en moest met rood het veld verlaten. Hans van Tamelen benutte de penalty, 2-1 en de spanning volledig terug.

TKB liet zich daarna terug zakken en liet ONR het spel maken en probeerde zelf met de lange bal gevaar te stichten. Meestal is dat het onheil over jezelf afroepen, deze keer niet. Al vlot na de anschlusstreffer kwam TKB op 3-1. De Cypriotische Pelle Look a Like Stephan Christophi soleerde richting achterlijn en vond Freek Tichelman die met zijn tweede van de middag de 3-1 binnen tikte.

ONR zocht daarna nog wel naar de hernieuwde aansluiter maar speelde te slordig en te voorspelbaar om het TKB tiental echt in de problemen te brengen. Sterker nog, vier minuten voor tijd kwam Jasper Landsheer oog in oog met de ONR keeper en maakte er met een bekeken schot tussen de benen van de keeper door zelfs nog 4-1 van. En zo scoorde TKB in één wedstrijd op kunstgras even vaak als in de vorige 6 thuiswedstrijden op hun grasveld.
Door deze zege heeft TKB aansluiting bij de middenmoot en zijn ze van de nacompetitie plaats af.

The Knickerbockers-ONR 4-1
22. Hoekstra 1-0, 56. Tichelman 2-0, 60. Van Tamelen 2-1 (strafschop), 64. Tichelman 3-1, 85. Landsheer 4-1.
Rode kaart: 60. Schuurmans (The Knickerbockers).

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Amateurvoetbal Rules The Knickerbockers-ONR (2J)

  1. Pingback: Amateurvoetbal Rules blikt vooruit —- The Knickerbockers-Drenthina (2J) | Abubakari de Vries' Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.