Amateurvoetbal Rules Forward-Sint Annaparochie

Het (amateur)voetbaljaar 2014 werd afgesloten met een heuse degradatiekraker. Forward tegen Sint Annaparochie. Forward één na laatst, Sint Annaparochie één plekje en drie punten hoger. Forward had dit seizoen zijn punten uit gepakt, thuis werd alles verloren. Vandaag de kans om op de valreep toch nog een thuiszege te boeken.

De Forwardianen speelden niet best, Sint Annaparochie ook niet, maar deden het voor rust iets minder slecht. De schaarse kansen werden niet benut, rust 0-0.

Ook na rust is het een typische degradatiewedstrijd. Er gaat meer fout dan goed. Forward is de iets betere ploeg geworden en na een drieste overtreding op de middenlijn moet  Sint Annaparochie met tien man verder omdat de speler die de overtreding maakt zijn tweede gele kaart krijgt. Er gloort hoop bij Forward, de kansen worden wat talrijker, zou het dan toch…

Er zijn 80 minuten gespeeld. Een speler van St. Annaparochie ligt geblesseerd op de grond, Forward trapt de bal buiten, want zo hoort dat. Waarna St. Annaparochie de bal weer netjes terug geeft, want zo hoort dat. Dus niet. De speler van St. Annaparochie schiet de bal van een meter of 40 op het Forward doel, voorbij de Forward keeper die nooit een schot op doel verwacht, dus ook totaal niet bij de bal kan.De bal valt binnen, 0-1 in de 81’ minuut.


Een “Vertonghen”. Die deed dat ooit bij Ajax 2-Cambuur voor de beker. Hij verontschuldigde zich en Ajax 2 gaf Cambuur vrij baan om tegen te scoren. Want zo wil je niet winnen. Not done. Onsportief. Blamage voor jezelf, afgang voor je club.En dus merk je dat de spelers van Forward eigenlijk verwachten dat St. Annaparochie voor de “Ajax 2 oplossing” zal kiezen. Logisch, want geen enkele zichzelf respecterende club wil zo aan zijn punten komen.

U raadt het al. St. Annaparochie ging gewoon vol voor de bal en liet Forward niet deze vergissing recht zetten. Voor St. Annaparochie telden de punten, niet de sportiviteit.

Ik heb nog gevraagd of ze blij waren met deze drie punten, of ze zich niet een beetje schaamden. Nee, bij St. Annaparochie was men gewoon blij met deze belangrijke zege. Schaamteloos. In de 90’ minuut werd het nog 0-2. Vreugde compleet bij St. Annaparochie. Na afloop wisten ze niet hoe snel ze naar binnen moesten met hun drie puntjes in de knip.

Het zal wel niet kunnen, maar zo’n onsportieve club zou een reglementaire 3-0 nederlaag en 3 punten in mindering verdienen. Moge St. Annaparochie voor straf uit de tweede klasse degraderen. Al hebben ze zichzelf vanmiddag bij Forward al gedegradeerd. 

Nota bene:
Dit stuk is op persoonlijke titel geschreven door iemand die niets met Forward te maken heeft.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

11 reacties op Amateurvoetbal Rules Forward-Sint Annaparochie

 1. Jan de Vries zegt:

  Zou je deze tekst niet even aanpassen? Om de termen NSB te gebruiken in een verslag van een onbeduidende voetbalwedstrijd gaat veel te ver. Pas de tekst maar snel aan anders zal ik de KNVB op de hoogte stellen van de uitspraken die jij hier doet. Kunnen zij eens oordelen of dit thuishoort in het voetbal.

  • Ik denk niet dat de KNVB zich bezig houdt met wat neutrale hobbyschrijvers op hun weblog zetten.
   Maar verder heb je gelijk, die term hoort niet in een verslag.
   Mijn excuses daarvoor.

   Zo moeilijk is het dus niet, toegeven dat je een fout maakt. Nu Sint Anna nog. 🙂

   • GA Hoekstra zegt:

    St.-Anna wint van Forward na omstreden doelpunt http://t.co/6LLZlOyx0m

   • Goed om te zien dat St Anna er zelf inmiddels toch ook wel mee in zijn maag zit. Mijn reactie van gister -het deel waarin ik fel uithaalde en wat ik verwijderd heb- kwam met name voort uit de laconieke en lacherige reactie toen ik vroeg of ze nu blij konden zijn met de manier waarop de punten gepakt waren.
    Overigens had je ook na 5 minuten nog -op een moment dat het spel stil lag- kunnen zeggen “luister, zo willen we niet winnen, jullie krijgen alsnog vrij baan”. Is ook niet gebeurd. Geen enkele reactie of teken van “hey dit kunnen we niet maken” in de resterende tijd.

    Maar goed, Sint Anna – Forward staat nog op het programma, daar kun je alsnog iets recht zetten.

 2. GA Hoekstra zegt:

  Geachte verslaggever,

  Toevalligerwijs kwam ik bij uw stukje terecht, uw stukje en reactie is verwerpelijk en onzinnig. De pot verwijt de ketel… kent u die uitdrukking? Neem uw verantwoording en haal deze journalistieke nonsens direct van het openbare net.

  Met vriendelijke groet,

  GA Hoekstra

 3. Ronald Jager zegt:

  De trainer van Sint Anna heeft wel degelijk in de Leeuwarder Courant aangegeven dat hij aan de situatie een nare nasmaak overhield. Wat ik minstens zo verwerpelijk vind is het gevlag van een hele orde grensrechters die op die manier punten stelen voor hun clubs. Moeten al die clubs ook maar degraderen?

 4. Ronald Jager zegt:

  Ik vraag me eerlijk gezegd wel af of je ook zo negatief was geweest als Forward het had gedaan.

 5. Pingback: Amateurvoetbal Rules GRC Groningen – LSC 1890 | Abubakari de Vries' Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.