Abubakari feest & leest en legt een voorraadje aan

Op de 18de dag van het nieuwe jaar kwam Hij tevoorschijn, de Abubakari der Abubakaris, die van de Vries, die “mettut haar su”. Zondag vond mijn eerste voorstelling op de kop af 46 jaar geleden plaats. Reden om zaterdag verdomd lekker uit te gaan eten en om zondag wat getrouwen naar the House of Abu te nodigen. Wijzen uit het westen (Friesland) en Noorden (Haren) die geen goud, mirre en zuurkool mee brachten maar boeken. Want verder heb ik niks nodig en heb ik alles al. Al is muziek ook altijd een optie, maar niet eentje die gelicht werd. De optie DVD trouwens wel, ik kreeg van Camburista & vriend P een Wim T Schippers dvd! Maar verder waren het boeken wat de klok sloeg (hetgeen meteen de raarste zin uit deze bijdrage zal blijken vermoed ik, want boeken die klok slaan, als je daar over na gaat denken…).

Thuis had ik gevraagd om boeken over mijn favoriete punkbands, ik mag dan inmiddels 150 kilo wegen, volledig kaal zijn, in een rolstoel zitten omdat mijn beide onderbenen verdwenen zijn na een weekendje ouderwets zuipen waarbij we het gezellige Friesche spelletje kettingzaag speelden en ik de pech had dat ik bij deze variant op Russische Roulette telkens de pineut was, nog slechts kwijlend en pruttelend voor mij uit mompelen, doorlopend vreselijk stinkende scheten laten en semi braindead knikkebollend in een halfslaap verkeren, punks not dead.

En dus kreeg ik van mijn vrouw en dochters de updated edition van “On the road with the Ramones” én het eerste (en dat zou tijd worden!) boek over de beste band aller tijden, de Dead Kennedys. 9200000022203628NEW-Bobcat-Book-CoverOver hun vroege jaren en net als het Ramones boek rijkelijk geïllustreerd. Want eigenlijk gaat het mij om de plaatjes, ik kan geen eens lezen. En ook niet schrijven. Ik heb een afgerichte aap die dit blog voor me vult. Maar dat is algemeen bekend.

Van mijn oudste dochter kreeg ik ook nog het “Heit is jarig en dat vieren we boek”. Een zelf in elkaar gezet boek met van alles over en met mij. Mijn andere dochter had een “heit is jarig” poster gemaakt, creatieve kinderen heb ik inderdaad. Overeenkomst was “Chocoladetaart bakken”. Laatst moest ik schijten en toen zei ik dat ik een chocoladetaart ging bakken. Waarop ze riepen “Lekker, mag ik ook een stukje…” totdat tot ze doordrong dat ik A nooit taarten bak en B niet richting keuken ging.
Poep is uiteraard nog steeds één van de meest humoristische substanties, dus de chocoladetaart opmerking kwam in beide kunstwerken terug.

Maar terug naar het boekenfront.

boekrecensie-donald-ray-pollock---knockemstiffNa het meer dan geslaagde “Al die tijd de Duivel” van Donald Ray Pollock zette ik ook zijn debuut “Knockemstiff” op de verlanglijst, die kreeg ik gelijk twee keer! Maar eigenlijk had ik aan één exemplaar (dat van Sono Freakus) wel genoeg, dus heb ik de andere ingeruild voor een ander boek. “Alles Wat Vaststaat, verdampt in de Lucht” van Darragh mcKeon.
Gezellig boek over Tsjernobyl.
9789044626872-cover--178Rusland, 1986. In een verwaarloosd appartementencomplex in Moskou oefent een negenjarig wonderkind op zijn elektrische piano, zachtjes, uit angst voor de buren. In een fabriek aan de rand van de stad vervaardigt zijn tante auto-onderdelen, intussen haar dissidentenverleden verzwijgend. In een ziekenhuis verdrinkt een arts zich in zijn werk, om maar niet aan zijn mislukte huwelijk te hoeven denken. En in een dorpje in Wit-Rusland ontwaakt een boerenjongen bij het licht van een dieprode lucht, terwijl er uit de oren van het vee bloed druppelt. Vijftien kilometer verder, in de kerncentrale van Tsjernobyl, is iets onvoorstelbaars gebeurd, dat de levens van deze mensen voorgoed zal veranderen.

Ik had mijn dochter mee op boekenjacht, die leest ook heel veel, soms wel drie boeken tegelijk (nou ja, niet letterlijk, het is een wonderkind, maar niet zo’n wonderkind), die is ook bijna jarig dus die maakte van het bezoek aan de boekenwinkel gebruik om haar wenslijst qua boeken op te maken opdat ook die straks weer ruim in het leesvoer zit.

Daarna -hij zit in dezelfde straat- ook nog even bij de biep geweest, waar we ook allebei nog wat boeken scoorden. Ik kocht voor 1 euro High Society van Ben Elton en nog een ander boek voor mijn vrouw mee uit de afgeschreven boekenhoek en nam “Ik ben Pelgrim”, een naar 1034738het schijnt razend spannende spionagethriller over iemand die de USA uit wil moorden met een pokkenvirusje, mee.
‘Ik ben Pelgrim’ dompelt de lezer onder in de duistere wereld van het intrigerende titelpersonage en laat hem geen moment naar adem happen. Obsessief meeslepend, slaapdepriverend spannend en bij momenten weerzinwekkend geniaal.
Dik (735 blz) boek, dus voorlopig kan ik wel even vooruit qua leesvoer.
Ik was ook nog bezig in de Thibaults, een boek uit 1922 en vorig jaar verschenen in een Nederlandse vertaling. Werd behoorlijk opgehemeld, voor een boek uit 1922 was het best okay, maar het boeide me toch niet genoeg om het nog 700 paginas te blijven lezen. Misschien later nog eens verder in lezen, nu eerst het lang op verheugde -maar wie wat bewaart heeft wat en weet ook iets om voor zijn verjaardag te vragen- Knockemstiff! 

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Abubakari de Vries vertelt & fantaseert & schrijft, Boeken en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Abubakari feest & leest en legt een voorraadje aan

  1. Gerbie zegt:

    Ben Elton, altijd goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.