Amateurvoetbal Rules: Groninger Boys – MKV’29 (2K)

De nummers 3 en 6 uit 2K tegenover elkaar, verschil in punten is vier. Ik verklap vast dat nummer twee LSC 1890 vanmiddag gelijkspeelde en dat de wedstrijd van koploper VV Heerenveen afgelast werd. Groninger Boys zou bij winst tweede komen te staan op 1 punt (met dus wel een duel meer) van de koploper. Genoeg om voor te spelen dus.

Een bezoekje aan Groninger Boys levert meestal wel wat doelpunten op. Ze hebben in 2K de meeste goals voor (42) en kregen er ook al 29 tegen. De enige club uit het linkerrijtje met meer tegentreffers is MKV’29 (met 32 tegentreffers). Dat kon dus wel eens een doelpuntrijke wedstrijd worden.
for-zfcDe wedstrijd was pas anderhalve minuut bezig toen MKV’29 een strafschop kreeg. Een ongelukkige handsbal en een door Amin Ait Bihi benutte penalty later stond het zo al heel snel 0-1.
Een paar minuten later was het ook al bijna weer gelijk, maar een kopbal van Earl Perré spatte op de lat uiteen. Het bleek uitstel van executie. Groninger Boys zette MKV vast op eigen helft en in de 12′ minuut kopte Daniël Postema in de rebound de gelijkmaker binnen.

Groninger Boys bleef de betere ploeg, zonder tot heel veel grote kansen te komen. Gio Slijngaard was het dichtst bij 2-1 maar zijn poging werd in de 35′ minuut op de lijn geblokkeerd. Toch ging Groninger Boys met een voorsprong de rust in. Op slag van rust ging Serra Cadeau er op rechts vandoor en hij schoot de bal in de korte hoek diagonaal binnen, zeer knappe goal want het paste precies. 2-1 bij rust.

In de rust zowaar een doelpunt van Ajax gezien in de kantine!
Na rust binnen anderhalve minuut twee enorme kansen voor de Groninger Boys. Perré en Postema scoorden niet.

Maar even later viel de 3-1 wel, Earl Perré schoot een voorzet binnen en bracht de marge op twee. Die marge was een minuut later alweer weg, Patrick Zondervan nam een afgeslagen bal vol op de pantoffel, raakte hem geweldig en als een granaat sloeg de bal binnen, 3-2.
Voor rust was Groninger Boys beter, na rust kwam de wedstrijd wat meer in evenwicht, zeker nadat het via opnieuw Earl Perré in de 70′ minuut 4-2 was geworden na een mooie snelle counter waarna de scherpte bij Groninger Boys wat weg leek te ebben. In de 80′ minuut kwam MKV’29 dan ook terug tot 4-3, Amin Ait Bihi trof doel en bracht de spanning terug.

Groninger Boys liet in de 87’minuut de kans op de beslissing liggen toen een counter niet goed uit werd gespeeld omdat Perré iets te veel tijd nodig had om af te drukken. In de slotfase was het nog een paar keer hachelijk in de Groninger 16 meter, maar een scrimmage en een vrije trap werden doorstaan waardoor Groninger Boys de weer zeer vermakelijke wedstrijd tegen het bij tijd en wijlen ook zeer leuk voetballende MKV’29 met 4-3 won.

Volgende week is de inhaalwedstrijd tegen Forward, op papier één van de makkelijkste wedstrijden van het seizoen, maar goed, je weet maar nooit, de bal is rond, voetbal wordt niet op papier maar op gras gespeeld etcetera etcetera…
Ik ben daar niet bij, ik zit dan in Leeuwarden bij Cambuur-Heerenveen.
FORZA CAMBUUR!

Groninger Boys-MKV’29 4-3 (2-1)
2. Ait Bihi (strafschop) 0-1, 23. Postema 1-1, 45. Cadeau 2-1, 51. Perre 3-1, 52. Zondervan 3-2, 71. Perre 4-2, 80. Ait Bihi 4-3.

© Het is niet toegestaan zonder toestemming van de schrijver van dit blog  teksten over te nemen.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.