Amateurvoetbal Rules MAMIO-BE QUICK 1887 (4C)

Gister al vooruitgeblikt en een fraai affiche geplaatst, vandaag de wedstrijd tussen de nummers 2 & 4 uit 4C, Mamio en Be Quick 1887. Na vandaag resten Mamio nog 3 thuiswedstrijden en 6 uitwedstrijden.

mamiobqMet een beetje goeie wil zou je het een topper kunnen noemen. Be Quick kon de achterstand op Mamio terugbrengen tot zes punten. Maar in 4C steken Mamio en Pelikaan S boven de rest uit. Dat bleek vanmiddag ook weer. Al hielp het ook niet dat Be Quick al na 11 minuten met 10 man verder moest.

Dom balverlies (een Be Quicker speelde de bal met heel Be Quick voor de bal in de voeten van Mamio spits Luca Amelo en trok hem onderuit toen hij alleen op de keeper af ging) leidde tot de rode kaart. Maar ook zonder die rode kaart had Mamio deze wedstrijd wel gewonnen. Ondanks een wat slordige opening met veel passes die net niet aan kwamen was Mamio van meet af aan de betere ploeg, zonder overigens tot veel kansen te komen. Maar na 25 minuten leidde dat overwicht wel tot de 1-0, een geplaatst schot van Maojid Alloui uit de tweede lijn trof doel. Drie minuten later was de wedstrijd feitelijk al beslist toen Luca Amelo van dichtbij binnen tikte uit een voorzet van Walid Khatir na een mooie Mamio aanval. Daar bleef het qua doelpunten bij, ruststand dus 2-0.

Na rust was het vlot raak, in de eerste minuut al trof Luca Amelo met een boogbal doel, 3-0. Mamio bleef kansen krijgen met hun nu wat vaker lukkende combinatievoetbal, al ging er nog steeds het nodige mis. Grootste kans was voor Kenneth Slijngaard, maar die stuitte, terwijl hij de keeper al voorbij was en binnen leek te kunnen tikken, nog op een Be Quick verdediger.

Een kwartier na rust kwam Dahiradi Abukadar alleen voor de Be Quick keeper, legde die met een schijnschot in de luren en schoot toen simpel de 4-0 binnen. Dik tien minuten later haalde Slijngaard de achterlijn en tikte Walid Khatir de 5-0 binnen.
Dankzij een foutje van Mamio keeper Samuel Le Roy Touré kwam Be Quick nog aan zijn eretreffer. Touré verspeelde de bal toen hij een Be Quick aanvaller probeerde te passeren en die aanvaller had vervolgens een leeg doel voor zich, 5-1. In de laatste twintig minuten kreeg Mamio nog wel wat kansen, gescoord werd er echter niet meer. En zo boekte Mamio een comfortabele 5-1 zege op Be Quick.

Een prachtige dag voor Mamio, 5-1 gewonnen en nummer 3 Poolster verliest. Mamio staat nu 10 punten los en het moet wel raar lopen willen ze promotie naar de derde klasse nog verspelen.

Ook een goedemiddag in Dokkum, de slechterikkenvan Buh Kwiek winnen met liefst 8-0 van it Fean’58 (in de tweede klasse I) en de goeien van VV Dokkum winnen hun derde (uit)wedstrijd op rij, 1-3 bij Minnertsga en daardoor staat VV Dokkum nu weer op een prima zesde plaats in 3B nadat ze voor de winter op een plekje in de buurt van de rode streep stonden.

En VV Groniningen deed ook goede zaken, uit bij Aduard 2000 met 2-3 gewonnen en veel concurrenten die punten verspeelden. Inhaalduel winnen en het gat met de koploper is nog slechts 1 punt. Op naar de tweede klasse dus! Volgende week thuis tegen Helpman, die staan ergens onderaan, niet onderschatten, wel dik winnen!

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.